.no fortsatt førstevalget for norske virksomheter


domene-dot-enno

– Et stort flertall av norske virksomheter velger et norsk domenenavn (.no) for profilering og markedsføring. De ønsker å signalisere tilknytning til Norge, og har tillit til det norske toppdomenet, sier Hilde Thunem, daglig leder i Norid.

En fersk brukerundersøkelse som Sentio har utført for Norid, viser at det norske toppdomenet – .no – står sterkt både blant norske virksomheter og blant folk flest. Når virksomheter som har flere domenenavn skal peke på hvilket de regner som det viktigste, svarer hele fire av fem at de regner det norske domenenavnet som det viktigste. Toppdomenet .com er den sterkeste konkurrenten til .no, og velges som det viktigste av ti prosent av virksomhetene. Dette gjelder spesielt for internationale foretak og fortak som har «ikke-nordmenn» som sin primær målgruppe.

Kvalitet og norsk identitet

De fleste mener at .no er det toppdomenet som er mest kjent i Norge, og støtter ordningen med at norske domeneabonnenter skal ha tilknytning til Norge.
På spørsmål om hvordan de vurderer kvaliteter ved .no og .com, ser det ut til at .no vurderes som mer pålitelig enn .com på områder som teknisk stabilitet, trygghet ved netthandel, og at adressen faktisk fører til den som eier domenenavnet.

En gjennomgang fra Post- og teletilsynet nylig bekrefter at Norid ligger langt framme i arbeidet med robusthet og sikkerhet for domeneinfrastrukturen i Norge.

Står sterkt mot nye konkurrenter

I overkant av tusen nye toppdomener er på vei inn i det globale domenemarkedet. Dette vil føre til økt konkurranse for de etablerte toppdomenene, også for det norske. Denne brukerundersøkelsen tyder på at .no så langt står godt rustet til å møte konkurransen fra nye aktører.

Domenenavn like aktuelle framover

Så godt som alle norske bedrifter har nå eget domenenavn som de bruker til websider og e-post, og de ser på domenenavnet som viktig for profilering, både av selve virksomheten og av produkter og tjenester. Noen mener at sosiale medier vil erstatte noe av behovet for eget domenenavn, men de fleste har liten tro på at domenenavn vil bli mindre aktuelle i framtida.

Hilde Thunem, daglig leder i Norid, er svært fornøyd med at domenenavn står støtt i folks bevissthet. – Vi er opptatt av at .no skal være nyttig for samfunnet og tilpasset de behovene folk har. Denne undersøkelsen bekrefter at vi fortsatt er et klart førstevalg både for norske bedrifter og for folk flest, sier Thunem.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: