Norges første søkemotorvennlige webhotell


SEO Webhotell - søkemotorvennlig webhotellOnNet lanserer Norges første søkemotorvennlige webhotell.

Deres «SEO Webhotell» som de har valgt å kalle denne tjenesten, er i praksis et tradisjonelt webhotell som er tilpasset søkemotorenes krav og forventninger for et best mulig plassering i søkemotorenes SERP.

I tillegg får brukerne (kundene) tilgang til dokumentasjonen og de verktøyene de trenger for å nå de 3 kritiske målsetningene innen all søkemotoroptimalisering:

  1. En Topp10 plassering i søkemotorenes resultatside (SERP) på de søkeordene og søkeuttrykkene som er viktige for nettstedet
     
  2. Størst mulig trafikk til nettstedet gjennom å få en høyest mulig «klikk prosent» i SERP resultatet (få folk til å klikke på akkurat din link i søkeresultatet søkemotorene presenterer).
     
  3. Høyst mulig konverterings rate. Det vil si få flest mulig til å gjøre det man ønsker at de skal gjøre på nettsiden. F.eks. lese en bestemt artikkel, laste ned en demo, bestille et produkt eller ligende.

Kjetil Sander og Pål Johansen som har ledet arbeidet med å utvikle dette søkemotorvennlige webhotellet sier at de største forskjellen mellom majoriteten av «billig webhotellene» i Scandinavia og OnNet sitt SEO Webhotell er:

SEO skole – Online skole som lærer deg alt du trenger å vite om søkemotoroptimalisering. For å få en TOPP10 plassering i søkeresultatene til Google, må du vite hvordan søkemotorene tenker og hvilke kriterier de legger vekt på når de skal rangere de ulike søkeresultatene de finner. OnNet sin SEO skole sammenfatter OnNet sine erfaringer siden selskapet startet å jobbe med søkemotoroptimalisering i 1998.

SEO wizard – Etter innlogging til vår kundeweb får kundene tilgang til en wizard som guider dem igjennom hele prosessen med å optimalisere nettsidene for Google, Yahoo og Bing. Inkludert i wizarden er over 100 online webbaserte verktøy som sjekker alle delene av nettsidene og kommer med råd og tips om hva som kan gjøres bedre. Verktøyene leveres av over 20 ulike samarbeidspartnere innen søkemotoroptimalisering som har spesialisert seg på ulike deler av emne.

Nærhet til målgruppen – Jo kortere den fysiske geografisk avstanden mellom den som søker etter noe i Google og nettsiden de finner, jo bedre vil nettsiden rangere i Google sine søkeresultater. OnNet har derfor flyttet hele sin amerikanske serverpark til Oslo for å gi kundene et lite boost i sin rangering ved å velge et SEO webhotell fra OnNet. Mange av de store «billig leverandørene» har i dag serverne sine plassert i utlandet. One.com som er en av de største aktøren i hosting markedet har f.eks. de fleste av sine servere i Danmark.

Superraske virtuelle servere på 1 GB/sek linjer – Google straffer trege sider, da de oppfattes som lite brukervennlige. For å sikre optimal ytelse, har OnNet virtualisert serverparken sin. De fleste webserverne ligger allerede på en kjempestor Blade server som automatisk tildeler de ulike virtuelle serverne mer prosessorkraft (CPUer), minne (RAM) og lagringskapasitet (Harddisker) etter hvert som behovet måtte oppstå. Dette sikrer at ingen servere vil være overbelastet. uansett hva som måtte skje. Selve serverparken er knyttet direkte opp mot NIX-punktet i Oslo via en 1 GB/sek fiberoptisk linje, slik at heller ikke linjene skal bli en flaskehals som gjør sidene tregere. Så langt har aldri OnNet brukt mer enn 26% av båndbredden de har tilgang til i dag.

Søkerobot vennlig server konfigurasjon – Får søkemotorenes søkeroboter ikke kontakt med serveren slik de ønsker eller har problemer med å lese en mappe eller fil blir heller sidene dine ikke indeksert i søkemotorenes søkeindeks. Mange hosting leverandører stenger i dag sine webservere for PING og andre kommandoer søkemotorene benytter seg av for å finne nye sider og sider som er blitt oppdaterte siden de var der sist. Dette gjør de for å holde hackere og andre uønskede gjester borte fra systemene sine, men gjør samtidig at deres kunders nettsider ikke blir indeksert som tiltenkt. OnNet har jobbet med søkemotoroptimalisering siden 1998 og garanterer at deres servere er korrekt konfigurert. De svarer på ping, har mod re-write enablet, de gir en korrekt Server Header på alle protokoller og user-agent søkerobotene bruker, og serverne støtter alle andre kommandoer søkerobotene kjører under indekseringen og kontroll av tidligere indekseringer.

Rene DNS servere på ulike C-klasser – Jo eldre navnetjenerne er, jo større tillit får søkemotorene til dem – spesielt hvis de aldri har vært svartelistet som spredere av spam og maleware (virus, spyware, phirsing, trojanere o.l.) OnNet sine navnetjenere har eksistert siden 1998 og de har aldri vært svartelistet. De rangerer derfor høyt i søkemotorenes vurdering av de ulike navnetjenerne som finnes. At navnetjenerne heller ikke ligger på samme C-klasse, noe de fleste av «billig leverandørens» navnetjenere gjør, er noe annet Google krediterer når de skal rangere søkeresultatene de finner. Dette fordi 2 ulike navnetjenere på 2 ulike C-klasser garanterer at alle nettsider blir funnet, selv om ip-adressen til en hel C-klasse skulle gå ned. Dette gjør nettsidene mer brukervennlige i Google sine øyne.

Rene ip-adresser – Google blokkerer og/eller straffer ip-adresser som sprer spam, maleware eller bryter deres TOS (f.eks. gjennom å være en lenkefarm). OnNet sine ip-adresser har aldri vært svartelistet av noen av de store søkemotorene. En status vi kontinuerlig overvåker igjennom et overvåkningsprogram.

Hemmelig whois på internasjonale domener – For å unngå at du kjøper mange ulike domenenavn som du linker til hverandre for å oppnå en høyest mulig PageRank, registrerer Google all whois informasjon om alle domener for å sjekke om domener som linker til hverandre har samme eier eller samhørighet på noen måte. Dette kan man unngå ved å registrere hemmelig whois som gjør det umulig for Google og andre å se hvem som eier domene. Dette er en tjeneste OnNet tilbyr på alle internasjonale domener. For .no, .se og .dk er dette ikke mulig.

301-redirect fra 2 ulike C-klasser – Google sjekker ip-adressen til alle som linker til deg og alle domener som peker til ditt domene. Kommer linkene eller pekningen fra samme ip-adresse som ditt domene mistenker Google deg for at dette er en intern link/pekning, og den påvirker dermed ikke din PageRank. Dette kan unngås ved å sørge for at pekningen kommer fra en annen C-klasse enn det ditt domene ligger på. En tjeneste OnNet tilbyr alle sine kunder.

Høy oppetidsgaranti – Er serveren nede kan søkeroboten ikke indeksere sidene dine. Dessuten straffer Google nettsider som til stadighet er nede. OnNet har derfor en oppetidsgaranti på 99,9%, og alle systemene overvåkes 24/7 av ulike overvåkningssystemer som varsler vakthavende teknikker på SMS og epost hvis en tjeneste på en server skulle ha noen problemer.

Utvidet sikkerhet – Sikkerheten er skjerpet for å holde hackere og andre dårlige naboer borte fra serverne våre. Alle inngående og utgående signaler må passere en fysisk brannmur (hardware) som er plassert foran serverne, mens flere software baserte brannmurer og sikkerhetssystemer er installert på selve serverne for å gjøre det så vanskelig som mulig for uvedkommende å bryte seg inn. All pålogging til systemene skjer via SSL for å sørge for at brukernavn og passord ikke kommer på avveie, og alle kunder kan installere sine egne SSL-sertifikater fra kontrollpanelet til sitt webhotell.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: