Norges største kunnskapssenter går for WordPress


kunnskapssenteret-wordpress


Kunnskapssenteret.com kunngjorde i går at de har valgt å legge over nettsidene sine til WordPress – verdens mest populære blogg- og publisering løsning.

De nye sidene til kunnskapssenteret.com ble lansert i går etter at de har brukt hele romjulen og første uke av 2014 til å legge om alt innholdet til denne nye web-plattformen.

Største teknologiske spranget de siste 10 årene

Kjetil Sander som står bak nettstedet sier at dette er det største teknologiske spranget til Kunnskapssenteret.com de siste 10 årene.

Når Kunnskapssenteret.com ble lansert i 2001 var alle sidene flate HTML-sider som var konvertert fra Word-dokumenter (.doc), I 2003 ble sidene lagt over i en mySQL database for å gjøre innholdet mer dynamisk og enklere å oppdatere og vedlikeholde. ArticleLive fra Interspire ble da valgt som plattform for hjemmesidene, og siden da har Kunnskapssenteret.com brukt denne plattformen.

Nå 10 år senere var det på tide å gå videre, sier Kjetil til IKTnytt.no. Løsningen begynte rett og slett å gå ut på dato, legger han til.

Siden OnNet har valgt WordPress som utviklingsplattform for alle sine kunder, var dette et enkelt valg for meg, sier Kjetil, som også er daglig leder i OnNet AS.

Nytt web-grensesnitt

Samtidig som hele nettstedet er blitt lagt om til WordPress har sidene fått nytt web design og en helt ny navigasjons struktur som skal gjøre det enklere å finne det folk leter etter. Søkemotorene til WordPress er dessuten vesentlig bedre enn InterSpire sin, noe som gjør det enklere å søke etter de artiklene man er ute etter, opplyser Kjetil.

Den nye logoen OnNet har utviklet til oss er beholdt uendret. Det samme gjelder retningslinjene for den visuelle profilen vi fikk utviklet av OnNet i forbindelse med deres 10 års jubileum er beholdt. Nytt er imidlertid at vi nå endelig har fått på plass favicon og andre grafiske elementer, sier han.

Nye URLer skaper tusenvis brutte lenker

Det eneste negative med omleggingen til WordPress, er at alle artiklene har fått nye adresser (URLer). Noe som gjør at alle linker til Kunnskapssenteret.com blir brutt til de blir oppdatert med den nye adressen, sier Kjetil, før han fortsetter:

– Vi har informert om omleggingen og hvordan de skal finne den rette artikkelen på våre 404-sider (Page not found) og levert inn nye sitemap`s til Google, Yahoo og Bing, men det vil fortsatt gå opptil flere uker før Google har klart å oppdatere alle linkene de har til Kunnskapssenteret.com

 

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: