NSA har knekt krypteringen i SSL, SSH og VPN – Internetts sentrale krypteringer


nsa-hemmeligheter

Ingenting er hemmelig lenger for verdens største spion- og hacker organisasjon

En ny lekkasje fra Edvard Snowden har i dag funnet veien ut i det fri, via både The Guardian og The New York Times. Dokumentene viser at NSA er i stand til å dekryptere flere av de mest brukte krypteringsstandardene på Internett.

HTTPS- og SSL-protokollene, og til og med VPN-tjenester skal NSA nå ha tilgang til i enkelte sammenhenger. Disse tjenestene og protokollene brukes til daglig av millioner av privatpersoner og bedrifter for å skjule både bedriftshemmeligheter, nasjonale hemmeligheter og personlig informasjon fra uvedkommende.

I tillegg er flere avhengige av krypteringen disse protokollene og tjenestene gir dem for å gå under radaren til myndigheter i land med sterk Internett-sensur. Men viktigst av alt blir disse teknologiene brukt for å gi en grunnleggende sikkerhet til absolutt alt du gjør på Internett.

Ifølge de nye dokumentene fra Snowden, er slik kryptering fånyttes. NSA kan se absolutt alt som sendes over Internett, og slik har det vært en stund allerede.

I dypeste hemmelighet

Ved å samarbeide med nøye utvalgte teknologifirmaer, skal NSA ha satt inn bakdører i deres programmer. Slik kunne de fange opp meldinger som ble sent over Internett før de rakk å bli kryptert. Ifølge The New York Times skal flere av selskapene også ha blitt tvunget av NSA til å gi fra seg oppskriften på hvordan de kunne bryte opp krypteringen deres.

Etter at NSA i 1990 ikke fikk gjennom en blankofullmakt av kongressen til å sette inn bakdører i alle krypteringsstandarder, skal det amerikanske overvåkningsbyrået har investert milliarder av dollar for å knekke kryptering i alle hemmelighet.

Byrået satte opp gigantisk serverparker med superraske datamaskiner, bygget kun for ett formål: å bryte krypteringsnøkler.

Stjal informasjon fra bedrifter

Ifølge The Guardian har NSA i tillegg til å bryte krypteringsnøkler med store serverparker, ikke latt noe stå i veien for seg. NSA skal nemlig også ha brutt seg inn i nettverket til store bedrifter verden over, og hentet ut informasjon om hvordan de kunne dekryptere kundenes data. Dette kan forklare at firmaer som Microsoft hele tiden har blånektet for å ha hjulpet NSA.

Byrået kan i følge loven ikke dekryptere og overvåke amerikanske statsborgere, men dette er en fattig trøst for innbyggere i andre land. Dessuten har NSA vist at de ikke er redde for å tøye reglene. Informasjon som kan samles inn og inspiseres av NSA er blant annet telefon- og videosamtaler, inneholdet i e-postmeldinger, all din informasjon på facebook, og diverse lynmeldinger.

Dagens nyhet betyr at ingen kan gjemme seg for de amerikanske myndighetene. Selv om det fortsatt finnes enkelte krypteringsløsninger som ikke er bekreftet åpnet av NSA, lagrer byrået i følge lekkasjene oppfanget kommunikasjon helt til de en dag klarer å åpne den, om de mistenker at den er interessant nok.

Kilde: Hardware.no

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: