NSA vet hvem vi kjenner


nsa-snowden skandalen

NSA driver utstrakt kartlegging av vanlige personers forbindelser og bygger opp grafiske bilder av ditt bekjentskapsnettverk via sosiale medier

Dette melder New York Times som skriver at National Security Agency (NSA) overvåker utvalgte amerikanske borgeres aktiviteter i sosiale medier, og bygger seg en profil av helt vanlige individer ved hjelp av informasjonen som finnes der.

Grafisk oversikt

Ved å sammenfatte informasjon fra flere sosiale medier kan NSA danne seg et sofistikert bilde av hvem man omgås, hvor man reiser, når man reiser, hvem man reiser med, hvem man sympatiserer med og hvem andre som følger med på den utvalgte personen. Også mer sensitive opplysninger, som hvem man overfører penger til, har blitt kartlagt.

Uten hjemmel

Det mest kontroversielle med dette er ikke det tekniske aspektet, men at NSA har gått langt utover sitt mandat. NSAs offisielle oppgave er å overvåke elektronisk kommunikasjon ut og inn av USA, samt å følge med på utlendinger i USA som er kategorisert som «mistenkelige».

NSA har altså ingen lovhjemmel for å drive denne typen profilering og overvåkning av amerikanske statsborgere. Likevel har praksisen pågått i det skjulte siden 2010.

Kilde: New York Times.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: