OnNet virtualiserer serverparken sin


OnNet virtualiserer nå serverparken sinWebbyrået og hostingsselskapet OnNet AS melder nå at de har valgt å virtualisere serverparken sin for å øke servernes ytelse, stabilitet, skalerbarhet og sikkerheten generelt. I tillegg forventes det å oppnås betydlige besparelser i tiden som tidligere har gått med til drift, oppdateringer og vedlikhold av de ulike serverne.

Pål Johansen, en av Kjetil Sander sine co-grundere, leder arbeidet med å virtualisere serverparken i USA og Norge. Han sier til IKTnytt.no at selskapet allerede er ferdig med å virtualisere rundt 2/3-deler av serverparken, og at OnNet forventer å være ferdig med virtualiseringen i løpet av 2012.

En felles cPanel server

Alle 6 cPanel serverne OnNet tidligere hadde i USA har de siste 2 månedene blitt flyttet over til en ny norsk kjempeserver som skal være i stand til å gi bedre og mer stabile tjenester enn den amerikanske multi-server parken har gitt. Selve overflyttingen av denne serverparken vil være avsluttet i løpet av apil, sier Pål Johansen til IKTnytt.no.

For å øke ytelsen og stabiliteten til serveren, er mySQL skilt ut som en egen dedikert server, mens mailserveren vil bli skilt ut i løpet av juni. Har mySQL serveren mye å gjøre, vil den ikke lenger spise opp ressursene til resten av webserveren slik den har hatt en tendens til å gjøre i dag, sier Pål Johansen videre. Siden nå alt er virtualisert på en kjempestor Blade-server, kan vi nå dedikere mere minne (RAM), flere CPUer og større lagringsplass via et webbasert kontrollpanel når behovet oppstår. Det kunne vi ikke tidligere, påpekes det.

Ressursovervåkning

Ressursbruken til de ulike virtuelle serverne overvåkes av et dataprogram som automatisk tildeler serverne mere minne (RAM), prosessorkraft (CPU) og lagringskapasitet (Hardisker) når serveren trenger det. Dette vil utvilsomt gjøre alle serverne både raskere og mer stabile, fremhever Pål Johansen. At vi samtidig unngår hardware problemer ved at en strømforsyning, harddisk eller lignende går i stykker, er bare en av mange andre fordeler vi og våre kunder oppnår ved å virtualisere serverparken på denne måten, sier han videre.

Økt sikkerhet

Virtualiseringen av serverparken øker også sikkerheten ved at det blir enklere å overvåke ressursbruken og hvem som bruker ressursene. Flere felles overvåknings- og sikringssystemer er installert og satt opp, og skulle en hacker klare å bryte seg inn kan siste natts backup kjøres tilbake på 2-3 minutter. I dag tar en gjennoppretting av hele serveren mange timer og serveren blir nede under hele restoringen. Det vil kundene våre ikke lenger risike, sier Pål Johansen avslutningsvis.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: