Oracle stuper på børsen som et resultat av «null vekst» resultat


oracle-hovedkvarter

Kraftig kursfall da Oracle`s kvartalstall ble kjent.

Oracle publiserte nylig sine tall for kvartalet ut mai, regnskapsårets fjerde. De viser at omsetningen står stille. Årets mai-kvartal viser 10,9 milliarder dollar i omsetning, det samme som i fjor. For året 2012–2013 er omsetningen 37,2 milliarder dollar, mot 37,1 milliarder dollar i 2011–2012.

Oracle har med andre ord sluttet å vokse. Økningen i driftsresultatet, på 9 prosent fra mai-kvartalet i fjor til mai-kvartalet i år, til 5,0 milliarder dollar, skyldes kostnadskutt. Nettoresultatet øker med 10 prosent til 3,8 milliarder dollar.

Programvare står for over 75 prosent av Oracles omsetning.

Disse inntektene er noenlunde likt fordelt mellom henholdsvis skyabonnementer og nye lisenser, og support og lisensoppdateringer. I kvartalet økte programvareomsetningen med 4 prosent, til 8,4 milliarder dollar. Problemet er at denne økningen i all hovedsak kommer fra support og lisensoppdateringer. Nettskyomsetningen og nye lisenser økte med bare 1 prosent.

Oracles øvrige inntekter er maskinvare og tjenester. Begge kategoriene faller med 9 prosent, til henholdsvis 1,4 og 1,1 milliarder dollar. Salget av ny maskinvare falt med 13 prosent, til 849 millioner dollar.

Investorene kunne glede seg over at Oracle doblet utbyttet: I forrige kvartal ble det utbetalt 0,06 dollar per aksje. For mai-kvartalet skal det utbetales 0,12 dollar per aksje. Utbetalingen skjer 2. august, til registrerte aksjonærer ved børsens stengetid 12. juli. Det bidro i liten grad til å motvirke inntrykket av et selskap med nullvekst og store utfordringer. Omsetning og resultat var i underkant av det analytikerne hadde ventet, i likhet med prognosen for inneværende kvartal.

Børsen reagerte med et kraftig kursfall. I børsens åpningstid falt kursen med 2,6 prosent. Da tallene ble kjent etter børsens stengetid, utløste det et ytterligere kursfall på nærmere 9 prosent.

pressemeldingen og andre dokumenter, samt i samtaler med analytikere, referert av blant annet Wall Street Journal og Bloomberg, er det opplysninger som tyder på at bildet kan være mindre svart enn det kursfallet gjenspeiler.

Oracle-president Mark Hurd peker på at omsetningen av tre nøkkeltilbud fra selskapets nettsky, det vil si HCM Cloud (human capital management), CRM Cloud (customer relationship management) og ERP Cloud (enterprise resource planning), vokste med 50 prosent. Per utgangen av kvartalet utgjør programvareabonnementer en årlig inntekt på over én milliard dollar.

Oracle-sjef Larry Ellison sier at den delen av maskinvaren som går under navnet «engineered systems», altså pakker av maskinvare og spesialisert programvare – Exadata, Exalogic, Exalytics, Sparc SuperCluster – økte med 45 prosent i fjerde kvartal. I volum utgjør det 1200 enheter av til sammen 3000 enheter solgt gjennom hele regnskapsåret. I omsetning utgjør denne nisjen mer enn en tredel av hele maskinvareforretningen til Oracle.

I samtale med analytikere, sa finansdirektør Safra Catz at denne utviklingen kan tyde på at mai-kvartalet blir det siste med nedgang i maskinvareomsetning.

Ellison varsler også «knallnyheter» neste uke, i form av partnerskap med blant annet NetSuite, Salesforce og Microsoft rundt nettskyutgaven (12c) av Oracles database.

At NetSuite er med på 12c er ikke overraskende, gitt at Larry Ellison er gründer og hovedaksjonær. Salesforce er derimot en hard konkurrent, og det personlige forholdet mellom Ellison og Salesforce-sjef Marc Benioff har til tider vært svært trøblete. Microsoft satser, som kjent, på en egen nettskyutgave av SQL Server i sin skytjeneste Azure.

Kilde: Digi.no

 

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: