PayPal kursen stiger kraftig, mens eBay synker etter splittelsen av selskapet


ebay_paypal

PayPal aksjen har så langt vært en børs-suksess etter at PayPal ble skilt ut som en «spin-off»  fra eBay, noe som også er normalt for nynyoterte aksjer. 

Motsatt vei har det gått for eBay sine aksjonærer. Kursen til eBay har stupt etter utskillelsen av PayPal, og det forventes at den ikke kommer til å stige nevneverdig med det første. Årsaken til dette skyldes at det har vært PayPal som har stått for veksten i eBay konsernet de seneste årene. Uten drahjelpen fra PayPal forventer de fleste analytikere at eBay kursen ikke kommer til å stige med det første, da virksomheten sliter med å kunne vise til vekst fra kjernevirksomheten.

PayPal ser mange på som en spennende utfordrer til Visa, American Express og lignende kredittkort. PayPal sier at de ikke er interessert i å bli kjøpt opp, men å fortsette sin rakett vekst med å utvikle bransjens nye «standarder» for elektronisk betaling. Om de lykkes med dette vil tiden vise, men det ser ut til at investormarkedet har stor tro på dette selskapet. Ihvertfall ser det slik ut hvis vi studerer kursutviklingen etter børsintroduksjonen. Den har gått rett til himmels.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: