Red Hat tar over CentOS


Fedora og Red Hat


CentOS Project og Red Hat kunngjør nå at de slår seg sammen, med øyeblikkelig virkning.

Frem og tilbake er like langt

CentOS har siden 2004 tilbudt en fritt gjengelig, virksomhetsrettet Linux variant av kildekoden til Red Hat enterprise Linux, også kalt RHEL. Nå – 10 år senere – går de tilbake til sine røtter, og blir igjen en del av Red Hat familien.

os-linux-1310

Et forsøk på å ta tilbake tapte markedsandeler

CentOS hadde en markedsandel på rundt 27 prosent ved inngangen til 2014, og var sammen med Debian (33%) og Ubuntu (27%) den største distributøren av Linux baserte operativsystem (OS).

Red Hat og av løperen Fedora som de også eier, har siden 2010 hatt en jevn tilbakegang i sin markedsandel, mens CentOS har klart å holde stand, sånn noenlunde. Kanskje er dette et forsøk fra originalen Red Hat på å komme tilbake og ta over kontrollen over Linux som OS igjen. Sammen står de ihvertfall sterkere mot Debian og Ubuntu enn alene.

CentOS fortsetter som før

Sammenslåingen vil ikke skape noen umiddelbare endringer for brukerne. Stabilitet og langsom utvikling har vært blant de prioriterte egenskapene til såvel RHEL og CentOS Linux. Slik vil det fortsatt være.

Red Hat står også bake Linux operativsystemet Fedora som ikke har hatt stabilitet og langsom utvikling som prioriterte oppgaver. Tvert imot har Fedora ment å være en testplattform for innovasjoner og nye teknologier, for så å overføre teknologiene til RHEL når de er utprøvd og oppfyller stabilitetskravene til RHEL.
Digi.no sier at noe av hensikten ved å ta CentOS inn i under egen kappe, sammen med RHEL og Fedora, er å etablere en plattform som skal dekke behovene til åpen kildekodeutviklere som integrerer teknologier i og rundt operativsystemet.Organisatoriske endringer

Organisatorisk har det allerede skjedd noen endringer. Et nytt styre har blitt etablert, eierskapet til CentOS-varemerkene har blitt overført til Red Hat. Flere personer bak CentOS har også blitt ansatt i Red Hat, men de skal fortsatt jobbe med CentOS og ikke RHEL.
Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: