Seagate lanserer verdens raskeste 6TB 3,5″ SAS/SATA harddisk


seagate-6tb-harddiskSeagate har nå blitt medlem av Wester Digital sin eksklusive klubb som produsent av 6TB enterprise-class harddisker. Harddisken er ennå ikke kommet til Norge, men SAS versjonen koster i USA rundt 600 dollar, noe som er det samme som Western Digital tar betalt for sin Ultrastar He6 disk.

Verdens raskeste 6 TB harddisk

Seagate sier at Enterprise Capacity 3.5 HDD v4 er verdens raskeste 6 TB harddisk, og den finnes både som SAS 12 og SATA 6.0 variant. Noe som gjør at disken passer i alle servere.

Harddisken måler fortsatt kun 3,5″. Seagate har dermed klart å presse inn hele 50% mer data på samme overflate som deres 4 TB 3,5″ harddisk, som hadde den tidligere rekorden. At disken er en standard 3,5″ gjør at den passer inn i alle vanlige server kabinett/rack. Senere spås det at det vil komme 2,5″ varianter av disken for bærbare maskiner med en lagringskapasitet på 3 TB.

Til forskjell til Western Digital sin 6 TB harddisk kjører ikke denne på 5400 RPM, men på 7200 RPM. Noe som forklarer mye av hastighetsøkningen. Seagate oppgir at harddisken har en maksimal overføringshastighet på 226 MB/sek for SAS 12 Gbps modellen, mens SATA 6,0 Gbps modellen yter 216 MB/sek.

Gjennomsnittlig ventetid er 4,16 ms for begge modellene. Energi forbruket skal ligge på rundt 11-12 watt ved lesing av data fra harddisken.

Harddisken er kompatibel med T10 og T13 power management standardene. Noe som gjør det mulig for kundene å optimalisere systemet energiforbruk med inntil 90 prosent.

?Fuktighetssensor, krypteringfunksjonalitet (Self-Encrypting Drives (SED) og Instant Secure Erase følger med som tilleggsfunksjoner.

Kilde Seagate, PCmag.com

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: