Sikker pålogging overalt (SSL)


ssl

Praktiser sikker pålogging overalt hvor det er mulig. Oppgi aldri brukernavn og passord på en nettside som ikke er beskyttet av et SSL sertifikat.

Starter nettadressen med http:// er dette IKKE en sikker sone som er beskyttet av et SSL sertifikat. Sørg for at alle steder du skal logge inn med et brukernavn og passord eller oppgi sensitive data ALLTID starter med https:// som er en sikker sone som er beskyttet av et SSL sertifikat. Normalt vil du i de fleste nettlesere se et grønt lys som en del av URL-adressen når du kommer til et trygt nettsted som er beskyttet av et gyldig SSL sertifikat.

Laster du ned og sender epost med bruk av Outlook eller andre epostklienter bør du sette opp epostklienten til å logge seg på din epostkonto via et SSL sertifikat. Ta kontakt med din epostleverandør for å få tak i korrekt påloggingsinformasjon for en sikker pålogging hvis du mangler dette. Bytt leverandør hvis de ikke tilbyr slik støtte.

Kobl deg alltid opp på din ftp-konto for å overføre filer via en sikker linje. Ulike ftp-klienter støtter ulike sikkerhetstandarder og enkelte tillater i tillegg kryptering. Sjekk med din ftp-klient hvilke sikkerhetstandarden den støtter og velg den høyeste sikkerhetsstandarden eller bytt ftp-klient hvis den ikke støtter annet en plain-text over port 21.

Sikkerhetsguide

http://iktnytt.no/sikkerhetsguide/Denne artikkelen inngår i IKTnytt.no sin sikkerhets guide – skrevet for deg som ønsker å lære hvordan du sikrer din PC, Mac, server, nettbrett og smarttelefon mot kyberangrep og datainnbrudd.

Klikk her eller på iconet til høyre for å gå tilbake til sikkerhet guiden`s hovedmeny.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden – innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

– Kunnskapssenteret.com – Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: