Sikkerhetsklarering via Altinn


altinn-sikkerhetsklarering

De rundt 30.000 personene som årlig sikkerhetsklareres i Norge, kan nå gjøre dette via Altinn, etter at Altinn og Nasjonal sikkerhetsmyndighet har inngått samarbeidsavtale.

Til nå har man måttet fylle ut opplysningene på papir. Avdelingsdirektør Carsten Rapp i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) jubler over at personopplysningsblanketten nå endelig blir elektronisk.

– Dette er en merkedag for oss, for i tråd med regjeringens digitaliseringsprogram ønsker vi å ha en større grad av elektronisk behandling, der det er mulig. Noen av de 30.000 som årlig sikkerhetsklareres, må fortsatt fylle ut deler av blanketten på papir, men de fleste opplysningene kan rapporteres elektronisk når den nye tjenesten er realisert i Altinn, sier Rapp.

NSM er med dette blitt den 41. tjenesteeieren i Altinn-tjenesten, og om lag 1.200 digitale tjenester er nå inkludert i den offentlige nettløsningen.

Altinn-direktør Kjersti Lauritzen mener samarbeidet med NSM blir viktig i årene som kommer. Hun ser for seg muligheten for et faglig samarbeid innen sikkerhet, og at det kan bli nyttig for alle etatene innen Altinn-samarbeidet. (©NTB)

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: