Undergrunns nettstedet «SILK ROAD» er tilbake igjen


silk-road-2

FBI stengte undergrunns nettstedet Silk Road for litt over 1 måned siden. Nå er tjenesten – Silk Road 2.0 – med det anonyme svarte markedet for narkotika, våpen og smulevarer tilbake igjen.

I likhet med den orginale Silk Road benytter også dette nettstedet anonymerintstjenesten Tor, mens betalingen skjer ved hjelp av den digitale valutaen Bitcoin. Dette skal i følge dem selv beskytte brukernes anonymitet når de handler via nettstedet.

Allerede inneholder Silk Road 2.0 rundt 500 narkotika oppføringer, alt fra marihuana til ecstasy og kokain . Det er til og med blir administrert av en ny manager med håndtaket på Dread Pirate Roberts, samme pseudonym vedtatt av forrige eier og leder av Silkeveien, angivelig den 29 år gamle Ross Ulbricht som ble arrestert av FBI i San Francisco den 2. oktober .

Den eneste betydelige synlig endring fra siste Silk Road, er at tjenesten har tatt i bruk en ny sikkerhetsfunksjon som gjør det mulig for brukere å bruke deres PGP krypteringsnøkkel som en ekstra sikkerhet.

Hvor lenge Silk Road 2.0 får lov til å eksistere før den blir stengt ned av FBI gjenstår å se.

Bare i de siste 6 ukene har hele 3 store anonyme svarte markeder på nettet måtte stenge. Felles for både Atlantis og MettaDPR er at begge nettstedene ble stengt i panikk for FBI og at administratorene for begge nettstedene stjal alle Bitcoin pengene som kundene deres hadde satt inn på nettstedets kontoer for å betale sine kjøp. Hvilken tillit kundene på disse svarte undergrunns nettstedene nå har til nettstedene som opererer på denne måten gjenstår å se, sammen med hvor lenge FBI lar virksomheten pågå før de slår til igjen.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: