Skriv appene bare én gang ved hjelp av Chrome


chrome-apper-skriv+appene+bare+én+gang

I fjor høst kom Google med en ny type web-applikasjoner til Chrome. En nyhet for utviklere av apper som gjør det mulig å utvikle apper som opptrer som lokalt installerte programmer, ved at de integreres med operativsystemet på enheten de installeres på, samtidig som de har støtte for offline-kjøring. Det vil si bruk av programmet uten at man er koblet til Internett.

Nå lanserer Google også muligheten for å enkelt konvertere disse Chrome-applikasjonene om til Android og iOS apper som kan installeres og kjøres på smarttelefoner og nettbrett. Apper som skal kunne lastes ned og installeres fra Google Play og Apple Store.

Sentralt i det hele er Apache Cordova, et åpen kildekode-basert rammeverk for mobilutvikling som gjør det mulig å lage systemspesifikke mobilapplikasjoner med standard webteknologier som HTML, CSS og JavaScript, skriver digi.no.

Inkludert er også en rekke sentrale Chrome-programmeringsgrensesnitt som gir tilgang til funksjonalitet som identitet, betaling, nettverk, push-basert meldingsutveksling, datalagring og filsynkronisering med Google Drive, samt varsler og alarmer. I tillegg kommer programmeringsgrensesnittene som tilbys av Cordova-plattformen, skriver digi.no.

Kilde: digi.no

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: