Slik finner du igjen din iPhone og Android telefon


mobile-sporing

Sperren du kan sette på  din mobiltelefon for å hindre at andre kan bruke den kun virker i 19 land. I 90 prosent av verdens land er det fult mulig å bruke din stjålne mobil, selv om den er sperret.

Spørsmålet er derfor, hva gjør du da? En mulighet er å benytte seg av telefonens sporing funksjon som gjør det mulig å finne igjen telefonen via GPS-sporing.

iPhone og iPad

Hvis du har en iPhone eller iPad som er blitt stjålet er det enkelt å spore opp din stjålne enhet gjennom Apples iCloud-tjeneste, som også gjør det mulig å fjernslette data fra din iPhone og iPad.

Det siste er greit å kunne gjøre for å være sikker på at sensitiv informasjon ikke kommer på avveie. Ofte kan verdien av informasjonen som ligger på telefonen være flere hundre eller tusen ganger mer verdigfullt enn selve telefonen. Å ha muligheten til å fjern slette alle lagrede data på telefonen og nettbrettet er derfor kjekt å ha i tilfelle uhellet skulle være ute.

Android

Nå har det kommet en lignende funksjon fra Google til deres Android operativsystem gjennom deres Android Device Manager.

For å få dette til trenger du å laste ned og installere app-en «Google innstillinger» på smarttelefonen din. Dette er ikke det samme som innstillingene for telefonen.Etter at du har lastet ned og installert denne app-en finner du menyvalget  Android Device Manager, hvor du kan:

  • aktivisere sporing av din mobil via GPS
  • låse telefonen
  • tvinge mobilen til å gå lyd fra seg, selv om volumet er slått av.
  • fjern slette innholdet på telefonen

Kilde: PC Word

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: