Slik tar du deg betalt for innholdet på sidene dine


tinypass

Har du en populær blogg eller nettside uten inntekter? Isåfall er du ikke alene, men ikke fortvil.

Nå kan du ta deg betalt for innholdet på sidene dine, og det uten at du trenger å investere i noe som helst. Alt er helt gratis, bortsett fra en liten transaksjonskostnad du må betale for hver ny betalende leser du får.

Løsningen heter TinyPass

Startup firmaet TinyPass i New York har lansert en betalingløsning som gjør det mulig for nettsteder å ta betalt for innholdet sitt. Vår søster portal Kunnskapssenteret.com har nettopp tatt i bruk denne løsningen på sidene sine. Erfaringene vi presenterer i denne artikkelen bygger i stor grad på deres erfaringer med løsningen.

En SaaS basert betalingsløsning

Tinypass er en SaaS basert betalingløsning som er utrolig enkelt å implementere som en del av ditt nettsted. Spesielt hvis sidene er utviklet i WordPress, noe jeg kommer tilbake til.

SaaS er en forkortelse for «Software as a Service», og er en tjeneste som kjøres på TinyPass sine egne servere. Ingenting kjører på serveren til dine nettsider, så du trenger ikke å tenke på konfigurasjon, vedlikehold, oppdateringer, maskinvare, sikkerhet eller ytelse. Det eneste du trenger er tilgang til Internett.

Den fleksible Tinypass plattformen ble bygget for å være en enkelt kilde for å ta betalt for innhold som presenteres på Internett via stasjonære og mobile enheter. Du trenger dermed ikke å tenke på om leserne dine sitter på en stasjonær PC, Mac, tablett (nettbrett) eller en smarttelefon. TinyPass virker like godt på alle plattformene, og i alle nettlesere.

Enkelt å implementere

TinyPass kan enkelt implementeres i alle nettsteder som er utviklet i (plattformer/språk):

  • HTML
  • PHP
  • .NET
  • JAVA

Det eneste du trenger å gjøre er å opprette en brukerkonto hos TinyPass, og lime inn et script (2 linjer med koder) du får tildelt av dem i HEAD-seksjonen til nettsidene dine. Akkurat på samme måte som du implementerer f.eks. Google Analytics i nettsidene dine.

Egen WordPress plug-ins

Er nettsidene dine utviklet i WordPress er det enda enklere å implementere TinyPass. Du kan da laste ned en egen TinyPass plug-ins fra WordPress sitt plug-ins arkiv og installere TinyPass som en plug-ins til WordPress.

Etter at du har installert plug-insen og opprettet en brukerkonto hos TinyPass trenger du bare å angi en TinyPass kode i administrasjonssiden til plug-insen du installerte, før du plasserer en valgfri «tag» i de sidene og postene du ønsker å ta betalt for.

Hvilken tag eller tags du ønsker å bruke bestemmer du selv. Det er bare å angi hvilken tag eller tagger som skal beskytte innholdet på sidene dine i konfigurasjonsiden til TinyPass (TinyPass Dashbord). Etter dette er betalingløsningen implementert og klar til bruk. Enklere kan det omtrent ikke gjøres.

Egenskaper og fordeler

TinyPass har en rekke funksjoner og konfigurasjonsmuligheter. Noen av dem er:

  • PayWall – velger du dette alternativet kan ingen åpne en side som har TinyPass scriptet plassert i Head-seksjonen eller som er markert med WordPress taggen du har valgt å bruke som indikator for at sider som skal være betalbare.
  • Freemium – velger du dette alternativet kan alle som besøker sidene dine lese X antall sider gratis som en prøvesmak, før de må betale for å få tilgang til resten av innholdet. Hvor mange sider du ønsker at de skal få tilgang til og hvilke sider som skal telles med i kvoten du setter bestemmer du selv via TinyPass Dashboard.
  • Applaus – velger du dette alternativet har alle fortsatt full tilgang til alle sidene dine, men de som ønsker det kan velge å donere penger til deg ved å klikke på en knapp eller link i sidene dine. En strategi som har vært brukt av mang i årevis for å samle inn penger fra fornøyde brukere som ønsker å bidra til den videre utviklingen av nettstedet og innholdet.
  • Download – TinyPass gir deg ikke bare muligheten til å ta betalt for at folk skal få tilgang til bestemte sider. Du kan også ta betalt per download brukerne gjør fra ditt nettsted. Et alternativ for alle som ønsker å distribuere egenproduserte videoer, programmer og lignende via nettsidene sine.
  • Video – det er også mulig å beskytte videoene som legges ut og kreve betaling per visning eller for full tilgang over en tidsperiode.

Du bestemmer selv hvor mye du skal ta betalt for tjenestene dine og du bestemmer selv hvor lang periode betalingen skal gjelde for. F.eks. kan du velge en modell som er pris per uke, en som er pris per måned eller pris per år.

TinyPass Dashboard gir deg også muligheten til å definere hvilken valuta prisene skal oppgis i, slik at du ikke trenger å selge tjenestene i US dollar, euro eller andre ukjente valutaer for nordmenn. Velg «norske kroner» og alle priser og betalinger blir gjort automatisk i norske kroner.

Prismodell og utbetaling

Avhengig av volum, belaster Tinypass en per – transaksjon gebyr på 10 % til 15 %, inklusive avgifter transaksjoner. Ved større volum synker prisen nedover, helt ned til 2% av omsetningen i følge TinyPass.

Det er ingen månedlige minimumskrav eller sette opp avgiftene forbundet med å bruke Tinypass.

Hvor mange som har betalt for tilgang til sidene dine eller donert penger kan du sjekke i sanntid via TinyPass Dashboard som også holder styr på deres e-postadresser og hvor mange dager det er igjen av perioden for abonnementet løper ut.

Før du kan ta ut pengene fra din TinyPass konto må de ha stått inne på din TinyPass konto i minimum 30 dager, slik at brukerne kan klage til TinyPass hvis de ikke får tjenesten de har betalt for.

Etter 30 dager er det bare å klikke på knappen «Request payout» og TinyPass vil overføre pengene til din bankkonto, PayPal konto eller sende deg pengene som en sjekk. Hvordan du ønsker utbetalingen bestemmer du selv.

Slik kommer du i gang

For å komme i gang med Tinypass en utgiver først behov for å opprette en gratis konto på https://dashboard.tinypass.com/register.

Når en konto har blitt opprettet, genererer TinyPass et program med informasjon om hvordan du tar i bruk TinyPass og du får en «sandbox» kode du kan bruke for å teste ut betalingsløsningen før den går live.

Ønsker du å aktivisere din TinyPass konto må du levere inn en søknad via TinyPass Dashboard hvor du angir hva du har tenkt å selge og dine priser. Når søknaden er levert og godkjent, genererer Tinypass en privat nøkkel og AID. Når denne nøkkelen aktiviserer så TinyPass API, slik at du kan begynne å ta betalt fra dine besøkende.

Full instruksjon om hvordan du kommer i gang med Tinypass er tilgjengelig her http://developer.tinypass.com/.

Ta kontakt med OnNet for hjelp

Trenger du hjelp med å implementere TinyPass i ditt nettsted anbefaler vi at du tar kontakt med OnNet som har erfaring med å implementere denne unike betalingsløsningen i alle typer nettsteder.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: