Sony forlater PC bransjen – selger merkevaren Vaio


sony-vaio

Sony offentliggjorde samtidig som de fremla resultatene  for 2013 at de selger PC-dvisjonen sin som er kjent under merkevaren Vaio til et velkjent japansk investeringsselskap.

Sony har slitt de siste årene til tross for å ha en av verdens sterkeste merkenavn selger nå PC-divisjonen som en del av en større omlegging for å få selskapet til å gå i pluss igjen.

Sony falt til niende plass blant verdens pc-produsenter i fjor, og solgte fattige 1,5 millioner pc-er i tredje kvartal i fjor, ned fra 2 millioner året før. Det ga dem en markedsandel på 1,9 prosent.

Sony avviste først ryktene om salg av pc-avdelingen, men det ble seinere bekreftet at de selger dette til Japan Industrial Partners, et investeringsfond basert i Tokyo. Verdien er anslått til mellom 2,5 og 3 milliarder norske kroner (40-50 milliarder Yen).

I tillegg til at PC-ene selges ut av Sony-konsernet, så skilles Bravia-tv-produksjonen ut i et eget selskap eid av Sony. Det kan bety at dette er det neste som selges ut av Sony-familien.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: