Sett opp en SPF-record så unngår du at din epost blir blokkert og at noen kan misbruke din epostadresse!


SPF recordStadig flere opplever å motta epost sendt fra sin egen epostadresse eller få svar på en epostmelding de aldri har sendt.

Dette kan du nå effektivt unngå ved å sette opp en SPF-record for domenenavnet ditt.

Hva er en SPF-record?

SPF (Sender Policy Framework) er et anti-spam system som går ut på at du som eier av et domenenavn oppretter en record i domenets sonefil som forteller alle andre mailservere i verden hvilken eller hvilke mailservere du har gitt tillatelse til å sende epost fra ditt domene. Det vil si fra en epostadresse som slutter på @dittdomenenavn.no.

Å gjøre dette er svært enkelt. Det er bare å logge på navnetjenerne (DNS) dine og åpne sonefilen til ditt domene. Sonefilen forteller hvilken navnetjenere, webservere, mailservere og andre tjenester domene benytter. Her legger man inn en ekstra linje, også kalt record, som heter SPF og som forteller hvilke IP-adresser og/eller mailservere som skal ha tillatelse til å sende epost.

Gmail, Yahoo, AOL og Hotmail blokkerer mail som mangler en SPF-record.

Gmail, Yahoo, AOL, Hotmail/Outlook.com og alle andre store ISPer bruker i dag SPF-recorden for å sjekke om avsenderen av eposten som kommer til deres epostserver er autorisert til å sende epost fra denne mailserveren.

Står ikke MailOnNet sin mailserver oppført i din SPF-record står din epostutsendelse i fare for å bli blokkert av disse mailserverne. Foruten at din utsendelse blir blokkert står du også i fare for å blokkere hele mailserveren til MailOnNet for en tid. Dette medfører erstatningsansvar for deg. Pass derfor på at du inkluderer smtp.mailonnet.no i din SPF-record, FØR du sender ut din første kampanje eller nyhetsbrev.

Hvordan sjekke om jeg har en SPF-record?

Microsoft har laget en wizard du kan bruke for å sjekke om du har en SPF-record i dag eller ikke. Har du ikke en SPF-record eller ønsker å endre din eksisterende kan du følge wizarden videre og svare på noen ulike spørsmål, før hjemmesiden genererer den  den nye SPF-recorden som du kan kopiere og lime inn i sonefilen din i form av en ny record av typen TXT.

Gå til Microsoft din SPF-wizard

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: