Steve Ballmer forklarer hvorfor han slutter som CEO i Microsoft


steve-ballmer

– Jeg er en del av problemet, forklarer Steve Ballmer selv om hvorfor han slutter som leder for Microsoft, etter press fra styret.

I et intervju til Wall Street Journal forklarer konserndirektør Steve Ballmer (57) i Microsoft hvorfor han slutter I intervjuet kommer det frem at han og styret er enige om hvordan selskapet skal komme på rett kurs.

Strategien er å fortsette satsingen på programvare, men endre ledelsesstrukturen i selskapet og fokusere mer på mobilutstyr og nettbaserte tjenester.

De styret og Steve Ballmer ikke er enige om er endringstakten. I følge Ballmer mener styret at endringene ikke kommer raskt nok.

Ballmer skal ha svart at han var villig til å gå enda kjappere frem, men styret hadde da mistet troen etter mange år, og mente at Ballmer ikke klarte å snu skuta fort nok.

– Jeg er kanskje et symbol på en gammel tid. Uansett hvor mye jeg elsker det jeg gjør, er den beste måten for Microsoft å entre en ny æra en ny leder som vil få fortgang på endringene, sier konsernsjef i Microsoft Steve Ballmer til Wall Street Journal.

Ballmer har konkludert: han vil ikke klare å endre en organisasjonskultur han selv har skapt.

– Når alt kommer til alt, så trenger vi å bryte mønsteret, og la oss være ærlige: jeg er et mønster.

Ikke presset til å trekke seg

– Styret i Microsoft presset ham ikke til å trekke seg. Men de presset ham fordømt hardt til å få opp farten, sier John Thompson, som nå leder arbeidet med å finne Ballmers erstatter i sjefsstolen. Dette melder e24.no,

Ballmer selv ser på exiten med blandede følelser. Han hevder dette er det beste for Microsoft, men legger samtidig heller ikke skjul på at det er tungt å forlate selskapet han har bygd opp sammen med Bill Gates, og som han har jobbet i 33 år.

Gates høyre hånd i 20 år

Steve Ballmer ble hentet inn til selskapet i 1980 av sin kamerat fra universitetet Harvard, nemlig Microsoft sin egen gründer Bill Gates. Så lenge Gates satt i sjefsstolen, var Ballmer hans høyre hånd. Han var derfor det naturlige første valget når Bill Gates trakk seg i 2000.

Siden Ballmer tok over tømmene i 2000 har Microsoft sine inntektene tredoblet seg, men aksekursen har ikke vokst like raskt som Google, Apple, Samsung og de andre store konkurrentene.

Ballmer sa i august at han ville trekke seg innen 12 månederMicrosofts neste sjef vil bli den tredje i selskapets historie. Hvem den neste blir er det ennå ingen som vet, men spekulasjonene går høyt.

Investorer ønsket også å få fortgang på prosessen.

Spesielt viktig er det å redusere Microsofts avhengighet av det nedadgående PC-markedet.

– Steve var en fenomenal leder, som økte profitten og markedsandelen i den kommersielle handelen. Men hans arvtaker må være nyskapende på områder som Steve forsømte – som telefoner, nettbrett og nettbaserte tjenester, sier Brent Thill, en Microsoft-analytiker ved UBS AG, i følge e24.no.

E24.no sier at selv om Ballmer nå trekker seg, kan det se ut som om han er i ferd med å snu Microsoft-skuta.

I rapporten for selskapets første kvartal, som ble presentert i slutten av oktober, økte IT-giganten overskuddet med 17 prosent sammenlignet med fjoråret.

Dette gir en profitt på 5,2 milliarder dollar første kvartal, altså i overkant av 30 milliarder norske kroner.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: