Stopp spam med SpamOnNet


spamonnet

Minst 70% av all epost som sendes er spam.

Folk flest trenger derfor et godt anti-spamfilter for å kunne beskytte seg mot spam. Problemet er bare at spammerne har de samme anti-spamfiltrene installert på sine servere, slik at de kan tilpasse sine epostkampanjer til disse anti-spamfiltrene for å unngå å bli stoppet av dem. Dette har gjort de «vanlige spam-filtrene» stadig svakere, og de stopper derfor i bestefall kun 60% av spammen som sendes.

SpamOnNet et gratis anti-spamsystem

Hosting leverandøren OnNet AS ønsker å gjøre noe med dette. De har nå lansert et nytt anti-spamsystem kalt SpamOnNet som de gir gratis til alle som har et webhotell hos OnNet.

SpamOnNet er ikke et spamfilter, men en serie anti-spamtiltak for å eliminere spam.

Anti-spamsystemet tilbys gratis til alle kunder som har en epostkonto hos OnNet, men krever at hver enkelt kunde selv aktiviserer denne tjenestene gjennom OnNet sin kundeweb.

Multilevel anti-spambrannmur

Anti-spamsystemet SpamOnNet starter med F1 Scrollout som er en anti-spambrannmur som står foran mailserverne til OnNet og som sjekker all inngående mail for spam før meldingen kommer til mailserveren. Finner systemet meldingen legitim, leveres den videre til mailserveren.

Når meldingen kommer til mailserveren sjekker først ClaimAV mailen for virus og malware, før SpamAssissign sjekker meldingen for å avgjøre om meldingen er spam eller ikke igjen. Du får dermed et dobbelt spamfilter mot spam ved å ta i bruk SpamOnNet. Ved at du selv kan konfigurere SpamAssissign slik du selv ønsker, kan du selv avgjøre hvor sterk spamfilteret skal være.

Her har man også muligheten til å aktivisere en rekke andre anti-spam tjenester. For eksempel:

  • BoxTrap – et anti-spamsystem hvor alle som sender deg en mail må bekrefte at de ikke er en spammer ved å oppgi en kode før de blir whitelistet og får levert mailen til din epostkonto.
  • SPF-record – en record i sonefilen til domene som forteller hvilke mailservere som har lov til å sende mail på vegne av domene. Unngår misbruk av ditt domene for utsendelse av spam, sammen med DomainKeys.
  • DomainKeys – en kode i sonefilen som settes inn i alle meldinger som sendes for å verifisere hvem avsenderen er og sikre at mottakeren mottar meldingen i uendret stand.
  • Blacklist og whitelist – opprett egne blacklist og whitelist over hvem som har lov og hvem som ikke har lov til å sende deg en epost.

Systemet sikrer deg med andre ord en multi-level anti-spambrannmur ved at F1 Scrollout og SpamAssissign til sammen benytter mer enn 10 ulike anti-spamteknikker for å sjekke om en mail er spam eller ikke.

 

 

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: