Trådløst «HDMI» alternativ til Google Chromecast


AIRTAME


Danske Airtame lanserer nå Airtame HDMI Dongle. En enkel enhet som man putter inn i tv-en eller skjermens HDMI-inngang, for å overføre bilde fra PCen til TV-en eller en eller flere andre skjermer. Strømmen enheten trenger via USB. Med andre ord en konkurrent til Google Chromecast.

Mer funksjonalitet enn Chromecast

Airtame skiller seg fra Chromecast på flere måter. Først og fremst gjennom å ha langt mer funksjonalitet. Hovedfunksjonen til Airtame er å overføre hele skjermbildet trådløst fra en pc til en ekstern skjerm. Dette avhenger kun av at Airtames egen programvare er installert på maskinen. Denne tilbys til Windows, OS X og Linux (Ubuntu), skriver Digi.no.

Med Airtame kan man også utvide skrivebordet, slik at én del vises på pc-ens egen skjerm, mens den andre delen vises for eksempel på en stor tv. Da kan man for eksempel se på film på tv-en, samtidig som at man leser om filmen i nettleseren på pc-skjermen.

Det er mulig å koble en pc til flere skjermer på en gang, slik at alle viser det samme bildet. Dette kan være praksis i en butikk, på en utstilling eller en jernbanestasjon, hvor man ønsker å vise den samme informasjonen til mange på en gang. Med Airtame kan det hele kan det hele altså overføres trådløst, via WLAN, med opptil 1080p-oppløsning, melder Digi.no

Airtame-programvaren gjør det også mulig for en bruker å dele sitt skjermbildet med andre pc-er som er koblet til det samme nettverket. Dette krevet dog at Airtame-programvaren er installert hos alle. Skjermbildet vises da i et eget vindu på de andre maskinene. Dermed kan for eksempel en foreleser slippe å bruke projektor, og publikum følge presentasjonen og notere på samme skjerm.

Støtter ikke nettbrett og smarttelefoner

Airtame støtter ikke nettbrett og smarttelefoner. Dingsen støtter også kun stereo lyd, men det jobbes med å få på plass støtte for 5.1 sourroundlyd.

Airtame kan heller ikke laste ned medieinnhold direkte fra kilden. I stedet må alt gjøres på pc-en før det overføres. Denne overføringen kan være sårbar for pakketap, noe som er lite heldig ved strømming av lyd og bilde. For å løse dette, støtter Airtame-programvaren ulike valg for kodingen. I forbindelse med spill kan man prioritere lav responstid og høy bildefrekvens. Under presentasjoner er bildekvaliteten viktigere enn høy bildefrekvens. Ved visning av video vil man kunne bruke økt bufferstørrelse, noe som glatter over ujevnheter i nettverkshastigheten. Ulempen er gjerne litt ventetid før avspillingen starter, forklarer Digi.no.

Over tusen enheter har nå blitt forhåndsbestilt. De koster i utgangspunktet 89 dollar pluss eventuell frakt ut av Danmark. Det er ventet at enhetene vil bli levert i mai neste år.

Selskapet Airtame ble etablert i sommer, men gründerne skal ha jobbet med prosjektet siden 2011.

Kilde: Digi.no

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: