Trådløst tastatur med pekeplate – smart!


logitech-tastatur


Endelig har det kommet et smart trådløst tastatur som gjør det mulig for deg å bruke en tradisjonell stasjonær PC med programvare som er utviklet for berørings skjermer.

Bruker du en stasjonær PC med eksternt tastatur og mus har du kanskje allerede funnet ut at du ikke alltid kan bruke den samme programvaren på den stasjonære maskinen som på din bærbare maskin eller nettbrett.

Nye bærbare maskiner leveres i dag med store pekeplater som kan skille mellom forskjellige berørings mønstre, enten det er 1, 2 eller 3 fingre, slik at du kan bruke pekeplaten på samme måten som du bruker en berørings skjerm på en smarttelefon eller nettbrett. Den muligheten har du ikke hvis du bruker en tradisjonell mus med musematte.

Innebygd pekeplate

Logitech Wireless All-in-One-Keyboard TK820 er løsningen på dette problemet. Logitech sitt nye trådløse tastatur har en stor innebygd pekeplate på høyre side av tastaturet, hvor tall-padden normalt står. Selv om du må ofre tall keyboardet ditt til fordel for den innebygde pekeplaten, er dette et lite offer hvis du ikke jobber på et regnskapskontor eller i lignende arbeidssituasjoner hvor du sitter og pucher tall hele dagen.

Pekeplaten er vesentlig større enn den du finner på normale bærebare maskiner, og kan oppfatter inntil 3 finger bevegelser samtidig, slik at den oppfører seg akkurat som berørings skjermen på din smarttelefon. Bruker du to fingre kan du scrolle vertikalt og horisontalt, «knipe», «forstørre» osv. Bruker du tre fingre kan du sveipe fram og tilbake mellom apper eller nettsider, akkurat på samme måte som du gjør på din smarttelefon. Genialt, eller hva?

– Lett tapping kan også brukes for å venstreklikke. Høyreklikke kan du gjøre innenfor et kvadratisk felt nederst til høyre. Det hele fungerer sømløst, og satt i fingrene våre etter kort tids bruk, skriver DinSide som har prøvd ut tastaturet.

tastatur-pekeplate

Godt tastatur

Tastaturplaten er fast og ergonomisk, samtidig som tastaturet er svært lydløst. Siden pekeplaten er integrert er tastauret også et ypperlig valg for dem som ønsker å ta med seg tastaturet inn i stua og opp i go-stolen for å styre media-senteret i stua.

Tastaturet har nordisk layout med fellesnordisk tegnsett. Tastene Æ, Ø og Å inneholder derfor flere alternative nordiske tegn. I topplinjen finnes hurtigtastene (F1-F12) og knapper for søk, lyd og medieavspilling.

Det krever ingen installasjon. Det er bare å stikke mottakeren i en ledig USB-port, trykke på av/på-bryteren, og så er tastaturet klart til bruk.
For å få full utbytte av alle fingerfunksjonene i Windows 8 trenger man å laste ned en driverpakke fra Logitech, men for basisfunksjonaliteten som er beskrevet over trengs ikke dette. Mer informasjon hos Logitech.
Kilder: LogitechDinSide
Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: