Treg webserver? OnNet melder om problemer med ressursfordelingen i sin «nettsky»


problemer?Ligger hjemmesidene dine hos OnNet, har du antagelig opplevd at hjemmesidene dine har vært svært trege de siste dagene. Spesielt hvis du har et Linux webhotell som bruker kontrollpanelet cPanel. Årsaken til problemene skyldes tre forhold:

1. Problemer med ressursfordelingen på OnNet sin sentrale Blade-server

OnNet melder om problemer med ressursfordelingen av felles ressurser på sin sentrale blade-server. Blade serveren kjører en rekke virtuelle servere, deriblant hele Linux plattformen og alle mySQL databasene til alle OnNet sine kunder.

Selv om hver virutelle servere har dedikerte CPU og RAM ressurser, deler de samtidig en rekke ressurser. Har f.eks. en virtuell server «ingenting å gjøre«, mens en annen har «alt for mye å gjøre«, går ressursene fra den «arbeidsledige» serveren tilbake til den felles «poolen» for hele blade-serveren, slik at den kan dele disse ressursene til den «overbelastede» serveren.

OnNet har kjørt med denne ressursfordeling policyen i over 2 år på sin serverpark uten problemer, men i den siste uken har det oppstått stadig større problemer med denne ressursfordelingen. I helgen ble problemene så store at det gikk kraftig ut over hastigheten til 950 cPanel nettsteder på et større Blade.

OnNet beklager dette, og har siden søndag jobbet med å omkonfigurere denne sentrale Blade-serveren, som også fungerer som slave-server for mange andre mindre Blade-servere og dedikerte servere hos OnNet.

OnNet regner med at omkonfigureringen vil være ferdig onsdag natt. Omkonfigureringen vil resultere i at den felles «harddisk poolen» blir tatt bort og erstattet med dedikerte harddisk ressurser til hver enkelt virutel server, slik at ingen virtuelle servere deler harddisk ressurser lenger. Dette vil løse problemet som oppsto i forrige uke med for mye skriving/lesing til harddiskene fra fellesressurser på Blade-serveren. 

2. Et globalt brute-force angrep på alle WordPress og Joomla! installasjoner

OnNet har i likhet med tusenvis andre ISPer i verden blitt utsatt for et massivt globalt brute-force hackerangrep på alle WordPress og Joomla! installasjoner via et stort botnet. Klikk her for å lese nærmere om dette pågående hackerangrepet.

Angrepet er ennå ikke avsluttet og startet for fult torsdag i forrige uke. OnNet sin switch og brannmur blokkerer disse hackerforsøkene, men angrepene skaper allikevel stor trafikk mot cPanel serverne som kjører WordPress og Joomla!. Trafikk som igjen går ut over serverens responstid og gjør at brukerne opplever tjenesten som tregere enn normalt.

Botnet angrepet er på vei ned. Antall ulovlige påloggingsforsøk er i dag under halvparten av gårsdagens nivå. OnNet forventer at trenden vil fortsette, og at angrepet vil være tatt fullstendig ned i løpet av uka.

Hvis du bruker et av brukernavnene eller passordene i denne listen, må du umiddelbart logge deg på både cPanel, WordPress og/eller Joomla! og skifte det til et trygt passord. Følg de passordreglene som er angitt her.

3. cPanel sin innebygde backup funksjon bruker for lang tid og for store ressurser

En del av problemene med ressursfordelingen i pkt. 1 har også sammenheng med at cPanel sin innebygde backup funksjon ikke klarer å ta unna de stadige større datamengdene på webserveren. 

Backupen av kundedataene på webserveren starter i dag kl. 00:01, men er ikke ferdig før mellom 06:00 og 07:00 om morgen. I denne perioden legger backupen beslag på rundt 75% av CPU, RAM og nettverks ressursene til den sentrale Blade-serveren som kjører disse virtuelle cPanel serverne.

OnNet har konkludert med at cPanel sin egen backup funksjon har nådd «taket» (grensen) som sin kapasitet og de har investert i en ny backup server og løsning fra Symantec som skal ta over denne backup oppgaven på alle cPanel servere.

Av praktiske årsaker og mangel på menneskelige ressurser har OnNet valgt å ikke starte arbeidet med implementeringen av denne nye backup serveren og -løsningen før de overstående punktene er avsluttet.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: