Twitter en kraftig overpriset børsboble


twitter

Ved inngangen til dette året var Twitter priset til 70 ganger omsetningen (P/S), sammenlignet med Google som har en P/S på 7 og Apple som har en P/S på 3.

– Hvis folk stopper opp, puster ut og spør seg selv om dette er en 40 milliarder dollar story, er det eneste svaret; nei, med mindre du røyker noe morsomt, sier Max Wolf, ekspert på sosiale aksjer og tidligere sjeføkonom hos Greencrest Capital til Bloomberg television.

Twitter har vært langt heldigere med sin børsutvikling enn Facebook etter at de ble børsnotert før jul, men dette skyldes i følge Wolff at de har vært langt flinkere til å forbedrede sin børsnotering enn Facebook. De ser ut til å ha lært av Facebook sine feil, uten at dette betyr at de er verdt prisen.

Selskapet er fortsatt ungt, de tjener ikke penger på virksomheten og de har kun 20% av brukermassen til Facebook. Det er derfor helt ufattelig at selskapet prises til til en P/S på 70. Selv i den verste .com bølgen var det vanskelig å finne selskapet med slike P/S verdier.

Wolf mener Twitter i dag er verdt et sted mellom høyt 20 og mid 30 milliarder dollar, og ikke 40 milliarder slik de prises i dag. Han mener at hvis Twitter gjør alt korrekt de neste 18 månedene, så kan de kanskje klare å forsvare prisingen – men ikke i dag.

At Twitter omtales som en børsboble betyr ikke at dette ikke er et bra selskap. Det er det og det kommer garantert til å vokse voldsomt de neste årene, men mange investorer har tatt gledene på forskudd og hauset opp prisen. På kort sikt er det dermed en fare for at mange investorer vil tape penger hvis de velger å selge, men på lang sikt vil bilde se annerledes ut, hvis man har tid å sitte og vente.

Kilde: Bloomberg

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: