Twitter falt 10% på børsen etter at de overgitt forventningene


Twitter børsnoteres

Det var ventet at Twitter ville rapportere et resultat på 4 cents per aksje av en samlet omsetning på 481 millioner dollar. Twitter overrasket med å overgå disse forventningene.

Omsetningen andre kvartal ble 502 millioner dollar, med et resultat på hele 7 cent per aksje. Til tross for dette sank aksjekursen omtrent 10% etter å ha steget nesten 4% de første timene etter resultatfremleggelsen.

Årsaken til at aksjekursen falt så kraftig etter resultatfremleggelsen skyldes at Anthony Noto, Chief Financial Officer hos Twitter, gitt ut og sa at Twitter ikke ville klare å oppnå en kraftig vekst i antall brukere for en lang periode fremover.

twitter-brukermasse

I snitt hadde Twitter 304 millioner aktive brukere i andre kvartal, noe som er 12% høyere enn samme tid ifjor, men bare såvidt opp fra forrige kvartal som endte med 302 millioner aktive brukere. Omtrent 80% av Twitters brukere kommer fra mobile plattformer.

Twitter`s guideline for tredje kvartal er en omsetning på mellom $545 – 560 millioner, noe om er på linje med analytikernes estimat på rundt $556 millioner. Dette øker forventningene til årsomsetningen fra $2.20 milliarder til $2.27 milliarder.

Til tross for at Twitters omsetningvekst ble større en forventet, er det fortsatt lenge til selskapet går i null. Twitters samlede underskudd i andre kvartal ble hele $136 millioner, noe som tilsvarer et tap på $ 0,21 per aksje.

Ingen solskinnshistorie for investorene

Investorene som gitt inn i Twitter når selskapet ble børsnotert før et drøyt år siden har så langt ikke hatt så mye å glede seg over. Mens Facebook aksjen har steget med nesten 30 prosent det siste året – til nesten «all time high» – har Twitter`s aksjekurs falt med over 7 prosent det siste året. Sammenligner vi med Twitters toppnotering i april er kursen ned med over 33 prosent. Ikke akkurat noe å juble for hvis man er investor i Twitter og med så dårlige vekstprognoser er det heller ikke så rart at markedet reagerer med å sende kursen stadig videre nedover.

Mange begynner nå å bli redd for at Twitter skal lide samme skjebne som Yahoo og AOL som begge var to dominerende nettportaler for noen år siden, men som nå sliter enormt med å igjen oppfinne seg selv for å oppnå vekst igjen. Å befinne seg i denne posisjonen er farlig, og gjør at mange nå begynner seg å stille seg spørsmålet om Twitter vil bli en ny Yahoo historie.

Grafen under viser hvordan omsetningen og aksjekursen til Twitter har utviklet seg de siste par årene.

twitter-kurs-omsetning

 

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: