Twitter ned 25%, mens AOL falt 23,5% på børsen i går


aol-twitter Internett gigantene Twitter og AOL har falt henholdsvis 25% og 23,5% på børsen de siste 24 timene.

Twitter

At Twitter er en overpriset aksje har vi advart våre lesere om før, så for oss er dette akseraset ikke overraskende, og vi håper at våre lesere ikke har investert tungt i aksjen, for fremtiden ser ikke lysere ut på kort sikt. Siden januar har Twitter sin marekedsverdi blitt redusert med nesten 20 milliarder dollar, eller nesten 120 milliarder norske kroner. Når Twitter ble børsnotert 7. november i fjor lovet gründerne og ledende ansatte i selskapet at de ikke kom til å selge aksjer i selskapet før tidligst 6 måneder etter børsnoteringen. Nå er det godt seks måneder og innsiderne står dermed fritt til å selge ut sine 480 millioner Twitter-aksjer i markedet, om de ønsker det. 480 millioner aksjer utgjør faktisk hele 82 prosent av selskapets samlede aksjekapital. Og begynner innsiderne å selge, vil det kunne skape et voldsomt salgs-press i aksjen. Dermed ser det ut til Twitters suksesshistorie som børsnotert selskap ble kortvarig.

AOL Inc

Twitter var imidlertid ikke den eneste som blødde på børsen i går. Også den amerikanske internettleverandøren og mediebedriften AOL Inc. (AOL) falt onsdag med 23,5 prosent etter at de la frem svakere kvartalstall enn forventet. Selskapets resultat per aksje ble 11 cent, mot analytikernes forventninger var 45 cent per aksje. Dette sendte aksjen rett i gulvet. Bare i løpet av 5 timer sank kursen med 23,5 prosent.

Andre

Twitter og AOL var imidlertid ikke den eneste IKT aktøren som fikk unngjelde etter fremleggelsen av svake kvartalstall. Den internettbaserte handelsplassen Groupon sank 20%, mens FireEye og Zulily falt henholdsvis 25% og 30% etter fremleggelsen av svakere kvartalsresultat enn forventet. Også Yahoo falt med 6,2% etter at Aibaba ble priset lavere i børssøknaden enn det markedet hadde estimert på forhånd. Nasdaq indexen falt i går med 0,91 prosent.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: