Ubuntu 13.10 – et Linux basert OS for også smarttelefoner


ubuntu-for-smarttelefoner

Ubuntu 13.10 er nå lansert. Dette er den første stabile utgaven av Ubuntu for smarttelefoner, og trolig den versjonen som vil bli brukt når de første Ubuntu-baserte smarttelefonene kommer på markedet i 2014.

– Dette er en milepæl i databehandlingens historie, sier Rick Spencer, leder for Ubuntu-prosjektets forbrukerrettede teknologi, i en pressemelding,

– Nøyaktig det samme Ubuntu OS kjøres på ARM-telefoner og moderne HP Moonshot ARM-servere, og tilbyr nøyaktig samme funksjonalitet som x86-plattformer. Ubuntu 13.10 er et operativsystem i serverklassen som tilbyr en mobil opplevelse, er smidig nok til å støtte mobile enheter og sparker dermed i gang en ny æra med mobil sikkerhet og databehandlingskonvergens, sier Spencer.

Den nye utgaven inkluderer også et komplett SDK (Software Development Kit) for applikasjonsutviklere. Dette inkluderer både systemspesifikke og HTML-baserte applikasjoner. Applikasjonene vil støtte responsiv design, slik at den samme kodebasen kan brukes på tvers av enheter med ulike skjermstørrelser. En del grunnleggende mobilapplikasjoner følger dog med, inkludert nettleser, kalender, vær og klokke, skriver digi.no.

Det er også mulig å installere Ubuntu på to ulike mobiler, Nexus 4 og Galaxy Nexus. Hvordan dette gjøres, er omtalt her. Men det gjøres selvfølgelig på egen risiko, skriver digi.no.

Ubuntu 13.10 for andre enheter er tilgjengelig via denne siden.

Kilde: digi.no

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: