USB PD: Ny USB standard som gir 100 watt ladning


UDB 3.1

Nå kommer en enda ny USB-standard: – USB Power Delivery (USB PD) som har strømeffekt som langt overgår dagens USB 3.1, på 4,5 watt.

100 watt

Ytelsen i USB PD økes fra 4,5 watt til 100 watt, sammenlignet med den gamle kabelen.

Strømadapterne som lader opp dagens 17- og 15-tommers Macbook Pro-maskiner leverer en effekt på 85 watt. Det er godt innenfor USB PDs evne.

Dette vil gjøre USB til en langt mer egnet ladekabel for alle bærbare maskiner og andre strømsultne enheter, enn dagens USB 3,0 og 3.1 standard. I så fall vil vi endelig bli kvitt alle slags proprietære laptop-ladere.

Eksterne harddisker av den mer krevende typen, som i dag krever ekstern strømforsyning, vil enkelt kunne kobles til en monitor med USB PD-teknologi. Det betyr færre ledninger og færre kompromisser.

Dagens løsning med strømadapter og HDMI-ledning for å koble en laptop til monitor eller fjernsyn vil føre til betydelig mindre kabelkluss når alt som skal til er en USB-kabel, selv om det må en ny type kabel til når strømforbruket overstiger 7,5 watt, skriver Teknisk Ukeblad.

20 volt med 5 ampere

USB PD er ikke begrenset til bare 5 volt. Når du kobler til en eller annen dings kan systemet forhandle om strøm og spenning og lever strømstyrke opptil 5 ampere og spenning opptil 20 volt.

Over ser du et eksempel på hvordan USB PD gjør det mulig for en monitor å lade opp en laptop og utveksle data med kun en kabel. Det eneste veggstøpselet som trengs er koblet til skjermen.

10 gb/sek overføringskapasitet

USB 3.1-teknologien, som ble lansert tidligere i 2013, blir standard for USB PD når det kommer til dataoverføring.

Med en båndbredde på 10 gb/sek har USB PD samme overføringskapasitet som dagens Thunderbolt som er standard på de fleste av Apples nyere datamaskiner.

USB PD er imidlertid tregere enn Thunderbolt 2 som har en overføringskapasitet på 20 gb/sek og som blant annet følger med retina-utgavene av MacBook Pro og nye Mac Pro.

Bakoverkompatibel

Selv om USB PD leverer en langt større effekt enn det som er beregnet for dagens dingser, vil kontaktene fortsatt være bakoverkompatible til både USB 2.0 og 3.0.

En mobiltelefon skal kunne plugges inn i en USB PD-inngang og fungere som vanlig fordi «sentralen» som for eksempel står montert i en monitor, kommuniserer med USB 2.0-elektronikken og tilpasser spenningen deretter.

Kilde: Teknisk Ukeblad

Les også: – USB 3.1: Ny USB standard dobler dagens overføringskapasitet

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: