Valve blir med i Linux-stiftelsen


linux-stiftelsen

Etter at spillselskapet Valve tidligere i år valgte å satse på Linux som sin neste spillplattform blir nå Valve tatt opp som medlem av Linux-stiftelsen.

Linux-stiftelsen er en organisasjon som ble opprettet i 2007 som en samarbeids plattform for selskaper som jobber med å videreutvikle Linux. Stiftelsen omfatter IT-giganter som IBM, Intel, HP, Google, Twitter og Samsung,

Valves satsning startet med «Steam Machine»

Selskapet startet sin satsning på Linux i desember 2012 med lanseringen av en betatest av Steam for Linux. En tjeneste som ble offisielt lansert i februar.

I september kom de med SteamOS. Et operativsystem som kombinerer Steam-plattformen med Linux, og som er optimalisert for å kjøre spill. Systemet lar deg blant annet strømme spill fra en PC til en SteamOS-enhet, som igjen kan strømme bildet til en TV, slik at du ikke trenger å forlate stuen når du spiller PC-spill. Valve sin intensjon er å gjøre dette til en åpen spillplattform for Linux-baserte spill.

går de videre og blir medlem av Linux-stiftelsen i håp om at dette kan få fortgang i utviklingen av Linux som spillplattform.

– Ved å bli med i Linux-stiftelsen investerer Valve i å fremme Linux-spilling. På denne måten håper vi å bidra med verktøy for utviklere som jobber med nye Linux-løsninger, oppfordre maskinvare-produsenter til å prioritere Linux og til å levere en elegant og åpen plattform for Linux-brukere, sier Valve-medarbeider Mike Sartain i pressemeldingen som bl.a. er gjengitt i Hardware.no.

Håper på fortgang i spillutviklingen for Linux

I en video Linux-stiftelsen har sluppet i forbindelse med Valve sitt medlemskap i Linux-stiftelsen, sier Valve-sjefen Gabe Newell at han er begeistret for Linux’ kombinasjon av ytelse, pålitelighet og hvor robust operativsystemet er, mens Linus Torvalds (Linux-skaperen) tror kombinasjonen Linux og Steam vil kunne påvirke flere andre produsenter i markedet til å øke satsingen på Linux som spillplattform. Hele videoen med Newell og Torvalds kan du se under.

Les også:

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: