Vimeo går for HTML5 avspilling av webbasert videoinnhold


vimeo


YouTube konkurrenten Vimeo kunngjør at de har valgt HTML5 som standard for avspilling av webbaserte videoinnhold i sin siste versjon av deres populære videoavspiller.

Såvel YouTube som Vimeo har i flere år tilbudt brukerne å spille av videoene fra deres nettsted ved hjelp av enten Adobe Flash media-player eller HTML 5. Det nye er at Vimeo nå velger å gjøre HTML 5 til standardvalget.

Selv om Adobes Flash-avspiller fortsatt er den største media-playeren på nettet, er det lite om at Adobe Flash er en døende teknologi. Noe som hovedsakelig skyldes at teknologien mangler støtte for nettbrett og smarttelefoner. Verken Android eller iOS støtter i dag Adobe Flash-player og verken Google eller Appel har planer om å endre denne policyen. De foretrekker HTML5 som standardformatet for avspilling av videoinnhold i nettleserne sine. Det forventes derfor at HTML5 gradvis vil ta over for Adobe Flash som teknologi for avspilling av videoinnhold på nettet.

Skrevet fra bunnen av

Den nye universalavspilleren en til Vimeo er skrevet fra bunnen av og skal fungere på alle slags klienter, OS og nettlesere.

Spilleren er tilpasset såkalt responsivt webdesign, slik at visningen av videoen blir tilpasset skjermoppløsningen til brukerne. I tillegg har den støtte for undertekster, valg av HD, volum og størrelse, fullskjermodus og deling av innhold.

Dobbel så rask som Adobe Flash

Vimeo sier at deres nye media avspiller er overlegen Adobe Flash når det gjelder ytelse. I følge dem skal den nye video avspilleren klare å laste inn og starte en video dobbelt så raskt som tidligere. I mange tilfeller under et sekund, sier de i sin pressemelding.

Kjøp og salg av videoinnhold direkte i avspilleren

En nyhet som kanskje vil interessere mange utviklere er støtten for kjøp og salg av innhold direkte i den nye video avspilleren. Dette er en opsjon for Vimeo Pro-kundene, og går ut på at du kan inkludere en videosnutt (trailer) i nettsidene dine som viser litt av innholdet, før de besøkende blir bedt om å betale for å se hele filmen.

Her kan du prøve Vimeos nye videoavspiller i HTML5.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: