Vodafone hacket igjen – denne gangen har mist 77.000 passord kommet på avveie


vodaphone


Opplysninger og tekstmeldinger, sammen med passord og andre personlig opplysninger, fra islandske ministere, parlamentarikere og titusenvis av andre Vodafone-kunder på Island er publisert på Internett etter et hackerangrep av en tyrkisk hackergruppe som brøt seg inn i Vodaphone sine server. Dette  melder NTB i dag.

Vodaphone benektet først

Først sa Vodafone at ingen personlige kundeopplysninger var kommet på avveie etter angrepet. Men etter at islandske medier i løpet av lørdagen fant tekstmeldinger og andre kundeopplysninger på internett, ble hele selskapets nettside stengt, i følge NTB.

Foruten tekstmeldinger er passord og bankopplysninger blitt tappet av hackerne. Tekstmeldingene som er offentliggjort, kan tyde på å stamme fra tre vilkårlige dager i løpet av de siste tre årene, skriver NTB.

Vodafone oppfordret alle kunder til å bytte passord til sine personlige side. og da først og fremt dem som også opererte med samme passord andre steder.

2 millioner kontoer hacket i Tyskland i september

Dette er ikke første gangen Vodafone blir hacket. RT.com meldte 12 september om at en hacker hadde klart å stjele private data fra 2 millioner kunder av Vodafone Tyskland. Noe som ble bekreftet av selskapet som sa at hackerne hadde fått med seg kundenavn, adresser, bankkontonummer og fødselsdato.

I følge Vodafone var angrepet mot de tyske serverne basert på innsidehandel kunnskap, og oppstod dypt i selskapets IT -infrastruktur. Noe som gjør angrepet bare mer alvorlig og bekymringsfullt.

Kilde: NTB, RT.com

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: