W3C har gjort geolokasjon til en web-standard


geolokalisasjon

W3C (World Wide Web Consortium) kunngjorde i går at Geolocation API Specification er en W3C Recommendation, det vil si en offisiell web standard.

Spesifikasjonen definerer et programmeringsgrensesnitt som gir skripttilgang til geografisk posisjonsinformasjon assosiert med vertsenheten.

Det kan være en rekke mulige kilder til posisjonsinformasjonen. I spesifikasjonen nevnes blant annet posisjonsdata beregnet ut fra nettverkssignaler som IP-adresse, RFID, WiFi og Bluetooth MAC-adresser. I tillegg kommer id-ene til basestasjoner mobilnettet og selvfølgelig GPS. Dessuten data som brukeren selv oppgir. Det finnes ingen garanti om at API-et returnerer enhetens faktiske posisjon, skriver digi.no.

Redaktør for spesifikasjonen er Andrei Popescu fra Google. Men det var Mozilla som først implementerte Geolocation API, i Firefox 3.1 som kom tidlig i 2009. Den gang var spesifikasjonen fortsatt på et tidlig stadium. I dag støttes spesifikasjonen av alle nyere nettlesere. Standardiseringen er derfor først og fremst en formalitet, men også en garanti om at teknologispesifikasjonen ikke lenger vil bli endret før i en helt ny versjon av spesifikasjonen, melder digi.no.

W3C HTML Ruby Markup Extensions
Men W3C har gjerne mange baller i luften på en gang, og nylig dukket det opp ytterligere et par.

Den ene spesifikasjonen utgjør et klart tegn på at weben på ingen måte er begrenset latinske tegn og vestlige skrivemåter. W3C HTML Ruby Markup Extensions utgjør en utvidelse til HTML som beskriver støtten for «ruby-tegn». Dette er gjerne fonetiske tegn som plasseres over eller til høyre for logografiske tegn, slik som kinesiske eller japanske, for å vise hvordan ordet uttales. Ruby-tegn (furigana på japansk) har vært støttet av XHTML siden 2001, men støtten i HTML er foreløpig temmelig begrenset, heter det i artikkelen til digi.no.

CSS Scroll Snap Points Module Level 1
Den andre nye spesifikasjonen denne uken, er dreier seg foreløpig bare om et forslag. Den kalles for CSS Scroll Snap Points Module Level 1 og stammer fra Microsoft, som allerede har implementert det i IE10 og i enda større grad i IE11.

Spesifikasjonen beskriver en teknologi som skal gjøre det enklere å lage en rask og flytende panoreringsopplevelse på enheter med for eksempel berøringsstøtte. Den skal være spesielt egnet for paginert innhold og for rulling av fotogallerier, både ved hjelp av sveipebevegelser på skjermen eller ved hjelp av mus(hjul), tastatur eller trackpad, i følge digi.no

Microsoft beskriver spesifikasjonen nærmere i dette blogginnlegget.

Kilde: digi.no

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: