Dual Drive: – Slik får du både en 120 MB SSD og en 1 TB HDD i din Laptop!


wd-dualdrive


Din bærbare PC har sannsynligvis bare plass til én harddisk eller SSD. Spørsmålet frem til i dag har dermed blitt: – Skal jeg velge en tradisjonell harddisk eller en SSD disk? Hver løsning har sine fordeler.

En harddisk har den store fordelen at den byr på god kapasitet til en billig penge. SSD-en har fordelen at den er lynrask, men god kapasitet er svært mye dyrere enn på en vanlig harddisk, skriver DinSide før de fortsetter.

For de fleste betyr det altså at man må gjøre det vanskelig valget mellom enten høy hastighet eller stor kapasitet.

Det finnes riktignok såkalte SSHD-er på markedet, det vil si harddisker med en liten SSD-del som sørger for at programmer og oppgaver som kjøres ofte lastes raskere.

Men du har ikke noen kontroll på hva som ligger hvor, og slike løsninger hjelper bare et stykke på vei.

Dual drive

Western Digital har nå laget en løsning på problemet ved å lage en ekte hybrid, eller dual drive som de selv velger å kalle den. Dette er en SSD på 120 GB og en 1000 GB harddisk – i ett!

Den kommer i vanlig 2,5″ utforming (9,5 mm høyde), og kommuniserer via SATA-grensesnittet. Det betyr at den kan plasseres i de aller fleste bærbare PC-er på markedet. Alt fra Windows XP til 8.1 skal være støttet.

Støtte for Mac skal imidlertid foreløpig ikke være på plass, skriver DinSide.

Produktet kan erstatte SSD-en eller harddisken i de fleste bærbare PC-er.

Når den er tilkoblet dukker den opp som to separate diskstasjoner på PC-en, så her har du full kontroll på hvor data skal lagres. Det mest fornuftige er å installere operativsystem og programmer på SSD-delen, og lagre brukerfiler og alt du ønsker ta vare på på harddisk-delen. Dette melder DinSide.

Ikke gratis

Produktet har fått navnet WD Black 2, og skal ifølge Techradar være på vei ut i butikkene i skrivende stund. Når den kommer til Norge er usikkert.

Ifølge Techradar er veiledende pris 250 britiske pund, som tilsvarer rundt 2.500 norske kroner. Dette er en relativ stiv pris når vi vet at du kan få kjøpt en 120 GB SSD og 1000 GB 2,5″ harddisk separat for rundt 1.500 kroner, men ønsker du begge deler i maskinen, men har bare plass til en av dem, så er dette løsningen.

Kilde: DinSide

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: