WinAmp legges ned etter 16 år


winamp legges ned

Legendarisk musikkspiller Winamp legger ned etter 16 år.

Winamp kom på markedet allerede i 1997, fire år før iTunes ble funnet opp.

Winamp ble utviklet av Justin Frankel og Dmitry Boldyrev  i selskapet Nullsoft. Kort tid etter lanseringen av WinAmp kom de første bærbare MP3 spillerne, og siden det var Microsoft Media Player som er for hånds installert med Windows var den gjeldende standarden på denne tid fikk programmet raskt flere brukere.

I 1999 ble selskapet solgt til AOL (America Online), som den gangen var et av USAs viktigste nettselskaper, skriver ITavisen.no.

På denne tiden var stort sett alle MP3-filer rippet fra CD-er. Da de digitale musikkbutikkene etter hvert kom, var det i liten grad MP3-formatet som kom, siden musikkbransjen den gang mente at DRM-beskyttelse var nødvendig.

Musikkspilleren etablerte seg raskt som den ledende MP3 spilleren for PCer, og var i mange år den foretrukne MP3 spilleren for millioner av brukere. Bruken av Winamp nådde et høydepunkt i 2005, da Winamp hadde 52 millioner brukere på verdensbasis.

Primært var det Windows-versjonen som gjaldt, men det ble også utviklet versjoner både for Mac og Android. Men nå er det slutt for den legendariske spilleren som fikk millioner til å nyte musikk via PCen, helt gratis Selskapet AOL har bestemt at de vil legge ned programmet den 21. desember. Dermed må de som av nostalgiske eller andre grunner fortsatt vil bruke spilleren skynde seg å laste den ned.

Noen grunn til at de setter kroken på døra blir ikke oppgitt, men det er nærliggende å tro at strømmetjenester som Spotify og WiMP ført til at MP3-samlingene ofte blir liggende urørte.

Kilde: News YC/TwitterDinSide

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: