Windows 8.1 er nå offisielt lansert


windows-8-1

Nå kan du laste ned første «servicepakke» til Windows 8 via Windows Store, den integrerte markedsplassen i Windows 8.

Windows 8.1 inneholder en rekke større og mindre forbedringer som selskapet har lagt til etter at Windows 8 har vært allment tilgjengelig i snart et år, sammen med tidligere oppdateringer.

Under Build-konferansen i sommer sa Microsoft-sjef Steve Ballmer at selskapet har lyttet til brukerne og gjort justeringer basert på tilbakemeldingene det har fått.

Startskjermen har blitt mer fleksibel med støtte for fliser i flere størrelsen enn tidligere. Dessuten støttes bakgrunnsbilder og flere fargevalg. Avhengig av skjermoppløsning vil det nå være mulig å se opptil fire Modern UI-apper på en gang, skriver digi.no.

SmartSearch

Søkefunksjonen er nå utvidet med SmartSearch, slik at man kan søke både lokalt og på nettet på en gang. Man bør da være klar over at søkeord som brukes lokalt, også blir sendt til Microsoft.

Start knappen er tilbake

En godt synlig Start knapp er tilbake igjen, og det loves bedre integrasjon med lagringstjenesten Skydrive. Samtidig følger Internet Explorer 11 med forhåndsinstallert.

eller gå rett inn på skrivebordet

Hvis du er en tradisjonell PC-bruker som ikke er så opptatt av de berøringsvennlige flisene og startskjermen i Windows 8, blir hverdagen din litt enklere med Windows 8.1. Nå er det nemlig mulig å unngå startskjermen, og gå rett til skrivebordet i stedet når du logger deg inn, skriver DinSide.no, sammen med følgende forklaring på hvordan dette gjøres:

Dette trikset skyver bort startskjermen og tar deg direkte til skrivebordet når du logger deg inn i Windows 8.1
windows-81
For at det skal skje også neste gang du logger inn må du høyreklikke på oppgavelinjen nederst, og velge Egenskaper:

Du vil nå få opp et vindu som lar deg gjøre en rekke innstillinger på oppgavelinje og navigasjon i Windows 8.1:

Vi skal konsentrere oss om arkfanen Navigasjon:

Den øverste seksjonen lar deg bestemme hva som skjer når du beveger musepekeren og klikker i hjørnene øverst på skjermen, samt mulighet til å bruke Windows PowerShell i stedet for ledetekst når du for eksempel trykker tastekombinasjonenWindows-tast + X:

Den nederste seksjonen har med startskjermen å gjøre. Huk av for det første valget for å gå direkte til skrivebordet etter å ha logget inn.

Flere innstillinger

Å velge samme bakgrunnsbilde på startskjermen som på skrivebordet, bidrar til å gjøre opplevelsen og overgangen mellom «Modern UI» og det klassiske Windows-grensesnittet mer transparent.

Du kan blant annet også velge at klassiske Windows-programmer skal listes først på startskjermen. Alle disse valgene har Microsoft gjort tilgjengelig på bakgrunn av tilbakemeldinger fra brukere av Windows 8.

Slik kan du også laste ned Windows 8.1

DinSide.no har også skrevet en artikkel for dem som har Windows 7 eller Windows 8 fra før. Artikkelen viser hvordan du kan laste ned og installert 8.1 hvis du har Windows 7 wller Windows 8 fra før av?

Smart verktøy
Eller kanskje har du en PC klar uten noe OS, men som du ønsker å installere Windows 8.1 på (du trenger selvsagt en Windows 8-nøkkel)? Da har Microsoft løsningen for deg.

Du kan velge: installer rett fra skrivebordet på en eksisterende Windows-maskin (via en liten .exe-fil), eller installere fra USB minnepenn, eller brenne en .ISO installasjonsprogrammet lager for deg.

Neowin

Slik gjør du det
Om du ønsker å gjøre en av sistnevnte, må du gjøre følgende:

1. Start Windows-installasjonshjelperen du har lastet ned herfra («Install Windows 8»).

2. Tast inn Windows 8-nøkkelen din.

3. Nå veilderen starter nedlasting av nye filer, avslutt installasjonsveilereden ved å trykke krysset oppe i høyre hjørne.

4. Gå tilbake til denne nettsiden og trykk «Install Windows 8.1», og last ned den nye installasjonsveilederen. Start den.

5. Når nedlastingen er ferdig så kan du velge å installere Windows 8.1 med en gang, eller å lage en .ISO-fil du kan brnene til en DVD-plate, eller kopiere installasjonsdataene over til en USB-stikke.

6. Ferdig.

Fungerer det ikke?
Fungerer ikke nøkkelen du taster inn ved installasjon? Det kan tenkes du må bruke en «placeholder»-nøkkel for å starte installasjonen. Dette er ikke ulovlig piratsnarvei, for du er nødt til å aktivere OS-et med din personlige Windows 8-nøkkel senere.

Du kan bruke 334NH-RXG76-64THK-C7CKG-D3VPT for den vanlige versjonen, og XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB for Pro-utgaven.

Ifølge en bruker på Neowin er det ikke mulig å installere 8.1 på en maskin som ikke har Windows fra før av med en Windows 8.0-nøkkel, men du kan aktivere 8.1 med en 8.0-nøkkel.

For de aller fleste er det ikke nødvendig å gjøre dette, da man bare kan oppgradere til 8.1 fra en allerede ekisterende 8.0-installasjon fra Windows Store. Les alt om dette hos DinSide.no.

Neowin

Prøv Windows 8.1 gratis i 2 måneder

Har du ikke Windows i dag kan du prøve ut Windows 8.1 gratis i 2 måneder. Microsoft har lagt ut en 90-dagers versjon av operativsystemet til fri nedlasting, også for andre teknisk interesserte som er nysgjerrige på det.
Målgruppen er utviklere og IT-profesjonelle som ønsker å prøve ut operativsystemet for bedriften de jobber i. Derfor er det Enterprise-utgaven som er blitt gjort tilgjengelig for utprøving, noe som betyr at du vil få tilgang til alt av funksjonalitet i operativsystemet.

Nedlastingen krever registrering, men ingen produktnøkkel.

Den eneste indikasjonen på at det er en prøveversjon du bruker, finner du nederst i høyre hjørne på skjermen. Der vil det stå hvor mange dager du har igjen av prøveperioden.

Når prøveperioden er over, må du installere operativsystemet på nytt. Det går ikke an å oppgradere til for eksempel Windows 8 Professional eller andre utgaver, så det anbefales at du installerer på en maskin som du ikke bruker som primær-PC.

Ikke norsk

Windows 8.1 Enterprise prøveversjonen fås både i 32 og 64-bits versjoner, og på flere språk. Norsk er ikke blant disse, så for de fleste vil engelsk være å foretrekke.

Du laster ned 90-dagersversjonen av Windows 8.1 fra denne siden.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: