Windows Phone gjør det stadig bedre. Større enn iOS i 19 land.


windows-phone

Iphone er fortsatt det dominerende operativsystemet for mobiler i USA, mens Android er dominerende i Europa. Hva med Windows Phone?

Global markedsandel er bare 4 prosent

Windows Phone har doblet sin markedsandel de siste 3 månedene, men den er fortsatt ikke høyere enn drøye 4 prosent globalt. Til sammenligning har Android en markedsandel på rundt 72 prosent. Det er dermed fortsatt et langt stykke frem til de kan utfordre storebroren Android.

Større enn iOS i 19 land

Selv om Windows Phone har slitet med å lokke brukerne over til sin plattform, så begynner faktisk operativsystemet å få fotfeste i en del land. Sammenlignet med iOS har Windows Phone solgt bedre enn iOS de siste 3 månedene i hele 19 land, melder digi.no.

Største andel har Windows Phone i Nokias hjemmemarked, Finland, hvor deres markedsandel er hele 39 prosent. Noe som skyldes finnenes kjærlighet for Noka og det faktum at alle Nokia smarttelefoner kjører på Windows Phone. Hva som vil skje med denne markedssituasjonen etter at Nokia legger ned mobiltelefonvirksomheten etter salget av selskapet til Microsoft gjennstår å se.

I Vietnam hadde Windows Phone en markedsandel på 16 prosent i forrige kvartal, mens andelene i Italia, Thailand, Tyrkia og Russland var henholdsvis 15, 11, 11, og 8 prosent.

Windows Phone gjør det bra i Europa

Microsoft kan ha grunn til å glede seg over salgs resultatene fra Europa det siste kvartalet.

Tallene viser at 1 av 10 smarttelefoner i en av de fem største europeiske markedene Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia og Spania – nå kjører på en Windows Phone telefon. Dette melder analyseselskapet Kantar.

Populær i utviklingland

At Windows Phone passerer iPhone i til umodne smartmobilmarkeder med svak økonomi, bør kanskje ikke overraske noen, da vi vet at det er billigmodellen Lumia 520 som drar en stor del av lasset.

For mange dagens førstegangskjøpere av smartmobiler i disse landene, vil selv eldre iPhone-modeller være for dyre, mener digi.no.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: