WordPress 3.8 er lansert med et nytt moderne design


wordpress-3-8

Det er bare 2 måneder siden WordPress 3.7 ble lansert. Denne uken kom WordPress 3.8, med et helt nytt moderne design av WordPress Dashboard og flere andre nye funksjoner.

Videoen under er sluppet av WordPress.org og gir et sammendrag av de viktigste nyhetene.

WordPress 3.8 har fått navnet «Parker» i respekt for Charlie Parker, og består av oppdateringer fra 188 ulike bidragsytere.

Et nytt moderne design

overview

WordPress har fått en skikkelig «ansiktløfting», med et nytt design av hele dashbordet som brukes til å administrere ditt nettsted. Borte er det grå designet, men ingen grunn til panikk. Hele navigasjons strukturen er lik som tidligere, så du trenger ikke å lære deg å bruke WordPress på nytt. Dette er mer en skikkelig kosmetisk oppgradering, enn en re-design av dashbordet.

about-modern-wordpress

Ren typografi

Det nye dashbordet har et nytt enkelt, rent og brukervennlig grensesnitt for både desktop og mobile enheter, med sterkere kontraster enn tidligere, og som før er alt basert på open source, slik at du ikke trenger å betale noe for denne nye funksjonaliteten.

WordPress på alle dine enheter

responsiveEn av de største nyhetene i WordPress 3.8 er at webgrensesnittet er gjort responsiv, slik at det passer like godt på din desktop, nettbrett og smarttelefon.

Uansett hvilken enhet du nå bruker kan du nå logge på via Internett for å redigere nettsidene dine, med et interface som er tilnærmet likt – uavhengig av om du logger deg på med din PC, Mac, nettbrett eller mobiltelefon for å redigere sidene dine. En nyhet vi er sikker på at mange WordPress brukere vil sette pris på.

Høy oppløsning i høy hastighet

WordPress er blitt skarpere enn før takke være deres nye vector-baserte icons som skalerer seg etter skjermen din og som laster siden vesentlig raskere enn tidligere takke være ditching pixels.

Nye admin farger som passer din personlighet

colors

En annen nyhet mange vil like er muligheten til å velge hvilke farger du ønsker at ditt WordPress dashbord skal benytte, slik at du kan tilpasse fargevalget til din personlighet og favorittfarger. Fargene velger du via din «Profil» side.

Nytt theme management system

themesÅ forhåndsvise themes er blit langt enklere og nå gir forhåndsvisningen også et langt mer realistisk bilde av hvordan nettstedet ditt kommer til å se ut med et themes.

En etterlengtet funksjon som gjør det enklere å velge rett theme til ditt nettsted.

Et helt nytt theme – Twenty fourteen – med et responsiv design følger med. Et theme som er laget for å lage et nettsted magasin layout.

The new Twenty Fourteen theme displayed on a laptop. tablet and phone

Last ned i dag

Gå til WordPress.org/Download for å laste ned WordPress 3.8 (6.1MB), eller logg inn på ditt eksisterende WordPress dashbord for å oppdatere hvis du allerede har WordPress installert. Alt er for øvrig helt gratis – som alltid.

Er WordPress nytt for deg?

Hvis du ikke kjenner til WordPress i dag, anbefaler vi at du klikker på linken under for å lære litt om hva WordPress er, hvordan du installerer WordPress og hvordan du tar i bruk WordPress for å utvikle egne hjememsider gratis.

Les også IKTnytt.no sine artikler om WordPress. Her finner du informasjon om anbefalte plug-ins, themes og annen nyttig informasjon om WordPress.

Følg denne fremgangsmåten for å oppgradere WordPress:

WordPress har også laget mye bra dokumentasjon på engelsk:

Kilde: WordPress.org

Les også:

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: