WordPress 4.0 (Benny)


bennyWordPress har nå lansert versjon 4.0 av verdens mest populære publiseringsverktøy for å lage og vedlikeholde nettsider og blogger.

WordPress 4.0 har fått navnet «Benny» etter jazz musikeren Benny Goodman.

Ingen revolusjonerende nyheter

WordPress 4.0 inneholder ingen revolusjonerende nyheter i forhold til versjon 3.9, men den nye versjonen gir allikevel mange nye savnede funksjoner.

Under finner du WordPress sin egen presentasjonsvideo av versjon 4.0, med våre egne kommentarer til de viktigste nyhetene under.

Enklere å velge språk

En av de største forbedringene i versjon 4.0 er muligheten til å velge hvilket språk du ønsker å installere. Tidligere måtte du bruke forskjellige installasjonsfiler for ulike språk, men med versjon 4.0 har alle språkversjoner samme installasjonsfil.

Du kan med andre ord velge språkversjon under selve installasjonsprosessen. Resten av installasjonsprosessen vil da fortsette på det språket som er valgt. Dette vinduet får du når du installerer WordPress 4.0. Her kan du velge engelsk, norsk eller noe annet språk:

Velg WordPress språk

Det er også mulig å endre språkversjon via kontrollpanelet i WordPress etter installasjonen. Har du engelsk versjon går du til «Apparance» og velger «General» for å komme til siden hvor du velger språk. Har du norsk versjon, går du til «Innstillinger» og velger menyvalget «Generelt». Nederst på denne siden finner du følgende valg:

Bytt WordPress språk

Media Grid View (rutenettvisning)

Media Grid ble startet som et enkeltstående prosjekt, men er fra og med WordPress 4.0 en del av kjernen til WordPress. Som det går frem av navnet gir Media Grid deg muligheten til å se på alle dine media-filer (bilder, tegninger, icons og video) som et rutenett (se bilde under).

Rutenettvisning

Dette nye moderne grensesnittet gir deg muligheten til å raskt og enkelt finne og vise dine media-filer i hvilken som helst WordPress side eller innlegg. En ny kjernefunksjon vi er sikker på at alle eksisterende WordPress brukere vil sette stor pris på i tiden fremover.

Forbedret tekst-editor

Tekst-editoren til WordPress er også vesentlig forbedret. Fra og med versjon 4.0 blir toppmenyen i TinyMCE (knapperaden for å formatere innholdet i siden) alltid stående på toppen av siden, mens den tidligere forsvant opp når siden ble for lang til at den kunne vises. Nå er denne toppbaren satt inn i en fast posisjon, øverst på siden, slik at uansett hvor lang siden blir så finner du knapperaden og menyvalgene til TinyMCE alltid øverst på siden eller innlegget ditt.

At det nå endelig blir slutt på å måtte skrolle opp og ned for å få tak i knappene man trenger for å formatere teksten i lengre innlegg og sider er ihvertfall noe undertegnede kommer til å sette stor pris på.

En annen forbedring i WordPress 4.0 er at nå muligheten til å lime inn en YouTube adresse rett i siden. Deretter går WordPress denne linken til et innebygd iframe eller lignende som kan vise det angitte medie-elementet. At du nå samtidig får en WYSIWYG visning av medie-elementet du har limt eller satt inn er en annen vesentlig forbedring.

embeds

 

Enklere å finne ønskede tillegg (plug-ins)

WordPress sin søkefunksjon og presentasjon av tilgjengelige tillegg som oppfyller søkekriteriet er også vesentlig forbedret. Nå vises en side i grid-format med alle tilleggene, med ratning, antall nedlastninger, en kort beskrivelse og link til mer informasjon fra WordPress. En funksjon som gjør det svært enkelt og raskt å finne de kvalitetstilleggene man er på utkikk etter.

tillegg-finner

 

 

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: