WordPress: Bruk av bilder, video, lyd og andre media filer i dine sider og blogger


wordpress-media-filer

I WordPress finnes det ingen begrensninger for hvilke bilde, lyd, video, filvedlegg og multimedia filer du kan bruke i dine sider og blogg innlegg eller hvor mange av disse mulighetene du ønsker å bruke.

Disse filtypene kalles med en fellebetegnelse for media-filer og finnes lokalisert under menyvalget «Media» i WordPress Dashbord.

De mest grunnleggende funksjonene som er inkludert default ved alle WordPress installasjoner er vist i YouTube videoen under.

httpv://www.youtube.com/watch?v=jnctIUBgEZU

httpv://www.youtube.com/watch?v=rYN4xlE4Sv8

Hvis du installerer HTML-editorer Ultimate TinyMCE jeg anbefalte i en tidligere artikkel, er knappene for å sette inn bilder, lyd og video filer plassert som egne knapper i knapperadene til WYSIWYG editoren der du selv har valgt å plassere dem.

Sett inn YouTube videoer i dine sider og poster

You Tube video i hjemmesidene dineFor at det skal være mulig å sette inn en YouTube video i dine nettsider og poster (blogginnlegg) eller i dine sidebarer, headding eller footer, avhengig av hvilket theme du har valgt, trenger du en liten plug-ins for dette. 

Jeg anbefaler WP YouTube Lyte til dette formålet. 

Ved hjelp av dette lille tilleggsprogrammet kan du sette inn så mange YouTube videoer du ønsker i dine sider og poster ved hjelp av en «shortcode» i teksten hvor du ønsker at videoen skal dukke opp.

Det eneste du trenger å gjøre er å kopiere linken til videoen og på YouTube og lime den inn i din post der du vil at videoen skal vises. Det eneste du trenger å gjøre er å legge til en «v» i url-en til YouTube videon. Eksempel på en slik link er:

Ved å legge til en «v» etter http:// slik at adressen starter med httpv:// vil videoen vises som vi har gjort under.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Xn676-fLq7I

Størrelsen på spilleren som spiller av videoene og lydfilene bestemmer du selv, og konfigureres gjennom en egen YouTube side under «Settings» i WordPress Dashbord.

You Tube video i hjemmesidene dine

Bilde galleri og slideshow

Ønsker du å sette inn et bilde galleri med eller uten et slideshow anbefaler jeg at du installerer NextGEN Gallery som er en av de mest populære plug-ins til WordPress.org.

Denne plug-ins gjør det mulig å sette inn et bildegalleri i hvilken som helst side eller post gjennom å angi en «shortcode» i teksten hvor du ønsker at bildegalleriet skal komme.Enklere kan det ikke gjøres.

Shortcoden-en som brukes er:

[nggallery id=1]

Bytt ut ID-en etter hvilket bildegalleri du ønsker å vise på denne siden eller posten. Deretter vises galleriet som vist i bildeeksemplet under (bare et bilde og ikke et galleri)

wordpress-bilde-galleri

Bildegalleriene oppretter og administrerer du gjennom en egen seksjon i Dashboret til WordPress. Du kan laste opp et ubegrenset antall bilder samtidig til et galleri, og angi ønsket title-tag, alt-tag, link og caption til hvert enkelt bilde. Thumnailene som danner bildegalleriets forside genereres automatisk etter at bildene er lastet opp. Alt er dermed svært brukervennlig.

Bildegalleri i dine hjemmesider

bildegalleri i dine hjemmesider

En rekke andre funksjoner er også inkludert i dette avangserte bildearkivet. Størrelsen på thumbnails og slideshowene bestemmer du selv, du kan velge automatisk resize av bildene, scanne for nye bilder i folderne, legge til vannmerke på bildene, endre effektene i bildegalleriet og slideshowene, legge til søkbare tagger osv,

Denne artikkelen inngår i en artikkelserie. De andre artikkelene i samme serie er:

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: