WordPress: Slik setter du opp din navigasjonsmeny og widgets


wordpress-menu

Å sette opp en ønsket navigasjonsmeny i WordPress er svært enkelt. Det samme gjelder oppsettet av dine sidebarer og bunntekst (footer) med widgets. I denne artikkelen viser jeg deg hvordan dette gjøres.

Oppsett og endring av navigasjonsmenyen

For å sette opp og endre din navigasjonsmeny må du først logge inn på WordPress Dashbord (http://dittdomenenavn.no/wp-login.php – bytt ut «dittdomenenavn.no» med ditt eget domene).

Klikk på «Apperance» og velg «Menu» i venstre sidebar i WordPress Dasbhord for å få opp din navigasjonmeny.

wordpress-opprett-meny

Skriv inn et navn på menyen og klikk på «Create menu» for å opprette menyen. Når dette er gjort må du fortelle ditt theme at du ønsker å bruke denne menyen som din gjeldende navigasjonsmeny. Dette gjøres under «Theme locations» ved å klikke i drop-down menyen «Primary menu» og velge den menyen du nettopp opprettet. Klikk deretter «Save» for å lagre endringene.

Du kan du legge til dine menyvalg. Dette gjøres ved å velge hvilke sider og post kategorier du ønsker å inkludere i menyen fra boksene under «Pages» og «Categories«. Egne linker til andre nettsteder o.l. kan du lage under «Custom Links«. Du markerer hva du ønsker å inkludere i menyen før du klikker «Add to menu«. Dine valg blir da automatisk lagt til din aktive meny.

Når de er lagt til din meny kan du dra menyvalgene opp og ned for å skifte rekkefølge for dem. Du kan også dele dem opp i underkategorier ved å dra dem litt inn til høyre for hovedmenyene.

wordpress-meny

Videoen under viser hvordan dette gjøres:

httpv://www.youtube.com/watch?v=oDW8OTDUIDI

Hva er en widgets

Et widgets area er et område på sidene dine hvor du kan putte inn ulike plug-ins som skal vises på alle sider og poster. Normalt kan du velge mellom to ulike widgets area – et sidebar område og tre ulike bunnbar områder som alle er plassert ved siden av hverandre i din bunnbar (footer). Om du ønsker å ha sidebaren plassert til venstre eller høyre for hovedsiden bestemmer du selv når du konfigurerer hjemmesidene i dine kravspesifikasjoner til oss. Du kan selv endre dette enkelt senere hvis ønskelig. Du ender dermed opp med to ulike konfigurasjoner som er vist i illustrasjonen under: widgets områder i WordPress

Hvordan legge til plug-ins i mine widgets områder?

Klikk på «Appearance» i WordPress Dashbord for å sette opp dine widgets områder. Du vil da få opp en side som ser ut som denne: ett opp dine widgets områder i WordPress

Nå er det bare å dra de plug-ins som er tilgjengelige og slippe den i det widgets område du ønsker at denne plug-insen skal vises i. Deretter er det bare å gi plug-insen ønsket overskrift og konfigurere den på ønsket måte. Vanskeligere er det ikke å legge til en plug-ins i en av dine widgets områder.

Under finner du en YouTube video som vise hvordan du setter opp din navigasjonsmeny og dine widgets.

httpv://www.youtube.com/watch?v=5XlQIyUPKdU

Denne artikkelen inngår i en artikkelserie. De andre artikkelene i samme
serie er:

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: