WordPress: Slik gjør du nettsidene dine mobilvennlige (responsive design)


wptouch

PC salget i Norge stuper til fordel for mobile enheter. Stadig flere surfer nå på nettet og leser sider med bruk av sin smarttelefon og nettbrett. Dette skaper nye utfordringer for WebMastere og eiere av egne nettsteder, da skjermoppløsningen til mobile enheter er vesentlig lavere enn skjermoppløsningen som benyttes på PCer og MACer p.g.a. skjermens størrelse.

Har du nettsider som ennå ikke er klargjort for visning på mobile enheter?

De fleste nettsider, spesielt de som ikke er bygd opp rundt en 100% dynamisk design, har problemer med å vise nettsidene sine på en korrekt måte på smarttelefoner og nettbrett. De ender som regel opp med en side som brukerne må scrolle horisontalt og vertikalt for å se, og/eller et webdesign som er så komprimert i størrelse at teksten er nærmest umulig å lese og navigere etter.

Dette er svært uheldig, da dette brukergrensesnittet ødelegger nettstedets generelle inntrykk og gjør at virksomheten fremstår som uprofesjonelt, samtidig som du mister brukere og kunder som gir opp det ubrukelige grensesnittet for mobile enheter. 

Klargjør nettsidene dine for mobile enheter allerede i dag

Siden trenden går mot at stadig flere bruker slike mobile enheter, gjelder det raskest mulig å gjøre webdesignet ditt mobilvennlig, slik at sidene dine kan vises like godt på smarttelefoner og nettbrett som på PCer. Gjøres ikke dette ødelegger du hva du har klart å bygge opp så langt gjennom din Internett satsning og du går glipp av mange kunder og ordre (les: penger).

Slik klargjør du et WordPress nettsted til mobile enheter

Hvis du har et nettsted utviklet i WordPress er det uttrolig enkelt å klargjøre nettsidene dine for mobile enheter, helt gratis. På dette området skiller WordPress seg ut fra svært mange andre plattformer, hvor dette ikke er like enkelt å få til.

Det eneste du trenger er å laste ned og installere en plug-ins kalt WPtouch til ditt nettsted. Plug-insen er helt gratis og lastes ned fra WordPress på samme måte som gjelder for alle andre plug-ins.

Wptouch

WPtouch forvandler ditt eksisterende nettsted til et 100% mobil- og nettbrett kompatibelt nettsted. WPtouch gjør om ditt eksisterende webdesign til et webdesign som er spesielt utviklet for mobile enheter.

Leveres kompett med Ajax lastning av sider og poster, og «utjevning» og » effekter når de viser innholdet på populære mobile enheter som f.eks. iPhone, iPod touch, Android mobile phones, BlackBerry OS6+ mobile devices, og mange andre!

Administrasjonsgrensesnittet lar deg sette opp mange ulike sider ved utseende. Plug-insen er rask, brukervennlig og gir webdesignet ditt en stilfull versjon for dine mobile brukere, uten å måtte endre en eneste bit av kildekoden i ditt eksisterende design (theme). De som besøker nettsidene dine via en PC ser nettsidene slik de ser ut i dag, mens de som besøker dem via sin smarttelefon eller nettbrett for WPtouch versjonen av de samme nettsidene.

Brukerne gis også muligheten til å bytte mellom WPtouch visning og ditt ordinære design. 

Denne artikkelen inngår i en artikkelserie. De andre artikkelene i samme serie er:

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: