WordPress – verdens mest populære CMS-system – har passert 71 millioner nettsteder


wordpress-stats

Med over 71 millioner aktive nettsteder befester WordPress posisjonen som verdens mest populære CMS system. Hver måned kommer det over 1 millioner nye WordPress nettsteder, viser tall fra WordPress.

Over 17% av verdens 1 million største nettsteder kjører på WordPress

WordPress kjører nå over 17% av verdens 1 million største nettsteder, i følge Wikipedia. Dette viser at WordPress ikke bare er et enkelt program for å lage enkle nettsider for små-bedrifter og bloggere. Det er en stabil plattform som er skalerbar og som tåler stor trafikk.

I følge ComputerWorld opprettes det hver måned 39 millioner nye web-innlegg og 41 millioner kommentarer fra leserne ved hjelp av WordPress,

En av de viktigste grunnene til programmets popularitet skyldes at programmet kan lastes ned og installeres gratis, samtidig som det finnes tusenvis av ferdige webdesign maler brukerne gratis kan bruke og over 20.000 plug-ins (tilleggsprogrammer) brukerne kan installere gratis for å tilføre hjemmesidene ønsket funksjonalitet uten å kunne noe om programmering.

10 års jubileum

WordPress feirer i år sitt 10 års jubileum og har i den forbindelse lansert sin siste versjon av dette populære programmet for å lage og administrere blogger og hjemmesider over nettet – versjon 3.6.

I selskapets siste emisjon ble selskapet prises til over 6 milliarder kroner, uten at det i det hele tatt er børsnotert.

Startet som en blogg plattform

WordPress startet for 10 år siden i mai som en ren bloggplattform, og bygger på et eldre bloggsystem med navn b2\cafelog,

Først som en delt plattform hvor alle nettstedene lå på WordPress.com. Deretter kom open source utgaven som gjorde det mulig å laste ned hele koden og installere den på hvilken som helst web server som støtter php og mySQL fra WordPress.org.

Etter hvert som populariteten økte, stilte folk stadig større krav til WordPress plattformen. Siden alle har tilgang til kildekoden kan alle utvikle den videre og lage sine egne add-ons, kalt plug-ins, til WordPress.

Etter hvert som stadig flere tok løsningen i bruk, økte også antall utviklere av plug-ins til plattformen. Dette gjorde at WordPress raskt utviklet seg fra å være en ren blogg og publiseringsplattform til å bli et fullverdig CMS system.

Populært mål for hackere

På grunn av WordPress sin populæritet har løsningen også blitt en av favorittene til hackerne på Internett. Dette skyldes ikke at kildekoden er dårligere enn andre, men at løsningens popularitet gjør den til et yndet mål hvis de finner et sikkerhetshull som de kan utnytte. Mindre populære løsninger brukes ikke av så mange, noe som gjør at potensielle ofre er færre hvis hackerne lykkes å avdekke et sikkerhetshull i kildekoden eller i en av plug-insene til løsningen.

De fleste hacker forsøk mot plattformen skje i form av brute-force angrep via et botnet hvor målet er å prøve å tippe brukernavnet og passordet til WordPress innloggingen. Svært mange har svake passord. Noe som gjør det enkelt å hacke mange nettsteder. Dette kan du selv enkelt forhindre ved å følge disse passord reglene.

Dernest gjelder det å holde kildekoden til WordPress og alle de plug-ins som benyttes oppdatert, noe som er svært enkelt i WordPress. Hver gang du logger inn på løsningens Dashbord får du beskjed om det finnes noen oppdateringen. Ved å klikke installer, lastes oppdateringene ned og installeres automatisk av systemet, uten at du trenger å gjøre noe som helst.

Følger du disse to sikkerhetsrådene, slipper du unna de vanligste hackerangrepene, melder OnNet til IKTnytt.no på forspørsel om hva som kan gjøres for å unngå de vanligste hackerangrepene mot WordPress.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: