Yahoo sparker sin 5 toppsjef på 5 år! Scott Thompson fikk kun 4 måneder i sjefstolen.


scott thompsonDen nyansatte toppsjefen i søkemotorgiganten Yahoo, Scott Thompson, har fått sparken etter kun 4 måneder i sjefstolen. Han er den andre topplederen på ett år som har får sparken, og han er den 5 sparkede topp-lederen i Yahoo de siste 5 årene.

Tidligere i år har også grunnleggeren, Jerry Yang, og 3 andre styremedlemmer trukket seg fra sine verv. Samtidig har Yahoo sparket 2,000 ansatte og gått til pantent søksmål mot Facebook. Et søksmål som er blitt besvart med et motsøksmål fra Facebook.

Krisen i Yahoo er dermed ingen spekulasjon, men et faktum. Den forrige CEO, Carol Bartz, ble sparket på telefonen av styreformannen i Yahoo. Ser vi på aksjekursen så har den sunket med over 90% siden toppen i 2000.

Selskapets globale mediesjef Ross Levinsohn er konstituert som ny direktør i den amerikanske nettgiganten, heter det i en pressemelding.

Sparket på grunn av falsk CV

Yahoo oppgir ingen grunn for sjefsbyttet, og sier ganske enkelt at Thompson «har forlatt selskapet». Men skiftet skjer etter at en fremstående investor i Third Point LLC avdekket at direktøren ikke hadde oppnådd bachelorgraden i informatikk, slik han hevder i CV-en sin.

Investeringsselskapet hadde varslet kamp om kontrollen over Yahoos styre dersom Thompson ikke ble sparket.

Hvis dette stemmer, må det kunne stilles spørsmålstegn med styrets kompetanse. Hvis de ikke engang klarer å sjekke CVen til deres håndplukkede redningsmann, som skal styre Yahoo bort fra krisen i selskapet, hvordan skal de da klare å komme opp med ideer, strategier, handlingsplaner og aktiviteter som bringer Yahoo i riktig retning?

54-årige Thompson, som tidligere har ledet PayPal, ble utpekt til lederstillingen i nettgiganten etter at den forrige direktøren fikk sparken for å lede selskapet ut av de problemene de sliter med.

Yahoo leter nå etter selskapets sjette sjef på like mange år.

Ny styresammensetning i Yahoo

Tidligere i år trakk 3 av styremedlemmene og en av grunnleggerne av Yahoo seg fra selskapet.

Yahoo opplyser nå at selskapet er kommet til enighet med Third Point om styresammensetningen. Third Point har håndplukket tre menn som nå går inn i Yahoos styre.

Yahoo vil ut av den kinesisk internettgiganten Alibaba

Yahoo har i lengre tid sittet på 40 prosent av aksjene i asiatiske Alibaba. En eierandel de fikk i 2005, da de la 5,7 milliarder kroner på bordet for denne aksjeposten.

Yahoo har nå inngått en avtale med Alibaba Group Holding om å selge halvparten av den nåværende eierandelen i den kinesiske internettgiganten Alibaba. Jack Ma, styreformann i Alibaba, sier at de gjør dette i et forsøk på å rigge Alibaba for en børsnotering.

Avtalen inneholder planer om å kvitte seg med hele eierandelen på lengre sikt. Det melder MarketWatch.com.

Ifølge avtalen vil Alibaba kjøpe halvparten av Yahoos andel i selskapet, noe som tilsvarer en andel på rundt 20 prosent. Minimumsprisen Yahoo vil få for posten er 7,1 milliarder dollar netto (42,4 milliarder kroner)., delt mellom kontanter og rundt 800 millioner dollar i nye preferanseaksjer utstedt av Alibaba.

Yahoo vil senere ha mulighet til å selge sine resterende 10 prosent av aksjene i Alibaba ved en eventuell børsnotering av Alibaba. For øyeblikket er kun Alibaba Groups datterselskap Alibaba.com notert på børsen i Hong Kong. Det ble innført børspause i aksjen mandag i forkant av meldingen.

Yahoo meldte samtidig at de vil benytte alle nettoinntekter fra salget til tilbakekjøp av egne aksjer. Styret i Yahoo har allerede godkjent en økning på 5 milliarder dollar i selskapets tilbakekjøpsprogram.

Dette gir Yahoo større kontroll over egne aksjer og posisjoner selskapet bedre for salg. Det samme gjør kostnadskuttene har oppnådd allerede i år med å kvitte seg med 2,000 ansatte.

Nå blusser spekulasjonene opp igjen om hva som vil skje med søkemotorgiganten. Blir de kjøpt opp av en konkurrent eller hva vil skje?

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: