23. mai 2017 overtar Norid ansvaret for kommune.no og herad.no


Egenerklæringene rundt .no domener forsvinner i 2012Til nå har KS hatt ansvaret for å drive herad.no og kommune.no, hvor rundt 500 domenenavn knyttet til kommuner og fylkeskommuner er registrert. Fra 23. mai vil Norid overta dette ansvaret etter avtale med KS.

Tirsdag 23. mai vil kommunenes domenenavn og de opplysningene KS har om det enkelte domeneabonnement bli overført til Norids domeneregister. I første omgang vil rådmannen bli registrert som juridisk ansvarlig for abonnementet.

Når Norid overtar vil alle domeneabonnementer under herad.no og kommune.no bli underlagt regelverket for norske domenenavn. Det innebærer blant annet at hvert domenenavn må knyttes til en registrar på vanlig måte, og at kommunen må akseptere de betingelsene som er satt i regelverket.

I praksis betyr dette at kommunene må gå igjennom opplysningene som er registrert om domene er korrekte og levere en ny egenerklæring til den Registraren de velger å benytte.

Det drives mange svært viktige tjenester på domenene under herad.no og kommune.no, og Norid sier at de vil se svært alvorlig på at registrarer overtar registraransvar for slike domener uten at det er avklart med kommunen.

28. august 2017 vil Norid kontakte alle kommuner som har domener som ennå ikke er tilknyttet en registrar og be dem om å finne en. De formelle endringene i regelverket ser du her.

Kilde: Norid

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden – innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

– Kunnskapssenteret.com – Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: