Apple falt 7% etter at de økte sin fortjeneste med 39%


apple-nyheter

Apple sitt overskudd økte i andre kvartal med 39 prosent til 10,7 milliarder dollar, sammenlignet med samme tid i fjor. Inntektene endte på 49,6 milliard dollar, opp drøyt 32 prosent.

Til tross for slike kjempetall fra et selskap av Apples størrelse, falt kursen allikevel 7 prosent i ettermarkedet etter resultatfremleggelsen. Apple er allikevel verdens mest verdifulle selskap med en markedsverdi på utrolige 750 milliarder dollar, hvorav 203 milliarder er i kontanter og andre lett omsettelige verdipapirer.

Kina peker seg klart ut i regnskapets oppstilling. Dette markedet vokste 112 prosent, over en dobling, til 13,2 milliarder dollar i salg. Til sammenligning økte inntektene i Amerika med 15 prosent og Europa med 19 prosent.

iPhone fortsetter å være Apples overlegent viktigste produkt. I andre kvartal ble det solgt 47,5 millioner eksemplarer for til sammen 31,6 milliarder dollar. Dette er 59 prosent større omsetning og over 12 million flere enheter enn i fjor på samme tid. Samtidig hadde selskapet et sterkt Mac-salg (opp 9 prosent), med snaue 4,8 millioner solgte enheter til en verdi av 6,0 milliarder dollar.

Apple fikk også en ny rekordomsetning fra sin App Store som selger apper til Apples produktsortiment. Den største skuffelsen var salgstallene for Apple Watch og iPad som fortsetter å falle. Det ble solgt 10,9 millioner nettbrett, mot 13,3 millioner i fjor på samme tid. Det er 18 prosent færre enheter. Her faller omsetningen fra 5,9 til 4,5 milliarder dollar.

Smarttelefonen utgjør alene hele 64 prosent av Apples totale omsetning. Det er opp fra 53 prosent samme kvartal 2014.

For å spare skatt låner Apple penger gjennom å skrive ut 30-års obligasjoner. Totalt har nå Apple økt sin obligasjonsgjeld til 47 milliarder kroner. Dette til tross for at Apple økte sin kontantbeholdning fra 164,5 milliarder for 12 måneder siden til dagens nivå på 202,8 milliarder dollar.

Årsaken til at Apple velger denne strategien skyldes at det er mer lønnsomt for dem å velge denne strategien enn å hente hjem overskuddet sitt fra sine utenlandske datterselskaper som sitter på mesteparten av den bokførte kontantbeholdningen.

For en drøy uke siden ble det kjent at Apple utsteder nye kredittobligasjoner (rentebærende gjeldsbrev) i britiske pund. Tidligere har de solgt obligasjoner både i amerikanske dollar, euro, japanske yen og sveitserfranc.

Samlet planlegger de nå å hente inn minst 1,25 milliarder pund, tilsvarende 15,9 milliarder norske kroner.

Dette fordeler seg på gjeldsbrev eller rettere sagt obligasjoner som løper i 12 og 17 år med henholdsvis 3,05 og 3,60 prosent rente. Rentene blir utbetalt to ganger årlig fra og med 31. januar 2016.

I sin redegjørelse til det amerikanske kredittilsynet skriver Apple at inntektene fra disse obligasjonene er planlagt brukt til generelle selskapsformål, inkludert tilbakekjøp av egne aksjer og utbetaling av utbytte til aksjonærene, ulike kapitalutgifter, oppkjøp og betaling av gjeld.

Det er standardfrasen Apple bruker i denne sammenheng. Apple lanserte opprinnelig en ordning for tilbakekjøp av aksjer for 45 milliarder dollar, for å gi verdier tilbake til aksjonærene. Ordningen er senere blitt utvidet flere ganger og er nå på 200 milliarder dollar, skriver Digi.no.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden – innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

– Kunnskapssenteret.com – Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: