De beste backup tilleggene for WordPress


Det er mye arbeid som ligger bak et nettsted. Sørg derfor alltid å ha en backup av hele ditt nettsted slik at du kan gjenopprette de siste feilfrie sidene hvis noe skulle skje.

Ikke stol på at din hosting leverandør har backup av alle dine kritiske data. Installer heller en WordPress plugins så har du full kontroll over dine egne backuper og backuprutiner.

De mest populære backup tilleggene til WordPress idag er antagelig disse:

Duplicator

dulicator
Duplicator er et WordPress tillegg som gir deg muligheten til å migrere, kopiere og klone nettsteder fra en lokalisasjon til en annen. Meget praktisk når du skal flytte nettstedet ditt fra et webhotell til et annet. Kan også brukes som et vanlig backup verktøy.

UpdraftPlus Backup and Restoration

Med godt over 1 millioner installasjoner er UpdraftPlus et av de mest populære tilleggene til WordPress for å ta en backup av og gjenopprette nettstedet ditt. UpdraftPlus er også det høyest rangerte backup tilleget hos rankwp.com.

Tillegget skiller seg ut fra mange andre backup tillegg at du kan legge bakupen rett ut i din nettsky. Tillegget støtter sikkerhetskopi tilAmazon S3 (og kompatible nettskyer), Dropbox, Google Drive, Rackspace Cloud, DreamObjects, FTP, SFTP, SCP, WebDAV, OpenStack Swift, Bitcasa og email. Å gjenopprette backupen er også svært enkelt. Det eneste som kreves er et enkelt klikk.

Du kan også opprette ulike backup-rutiner for dine filer og selve databasen.

XCloner – Backup & restore av hele nettstedet

Ta backup av hjemmesidene dine og restore backupen på en annen server

XCloner er en sikkerhetskopiering og gjenoppretting komponent designet for PHP / MySQL nettsteder, og finnes som et tillegg til WordPress. Ikke bare er dette sikkerheten mot at du mister viktige data. Den er også den enkleste måten å flytte et WordPress nettsted fra en leverandør eller server til en annen.

XCloner ble opprinnelig laget for å generere tilpassede sikkerhetskopier av alle LAMP nettsted gjennom tilpassede admin innganger, og å være i stand til å gjenopprette en «klone» på et annet sted ved hjelp av det automatiske Restore script som er integrert i pakken.

  • Generere og lagre sikkerhetskopier
  • Flytt sikkerhetskopiering og gjenoppretting scriptet til den nye plasseringen (f.eks. ved flytting av nettstedet til en annen leverandør)
  • Gjenopprette sikkerhetskopien gjennom XCloner.php sin gjenopprette skript funksjoner
  • Opprett tilpassede sikkerhetskopier
  • Genererer automatisk sikkerhetskopiering basert på cronjobs
  • Gjenopprette sikkerhetskopier hvor som helst
  • Del dine egne sikkerhetskopier med dine kunder

Alt styrer du gjennom WordPress Dashbord, hvor du finner et eget menyvalg som heter «Xcloner» under «Plugins» etter installasjon av denne plug-insen.

 

WP-DB Backup (Free)

b1

Et bra tillegg for å ta database backup. Tillegget gir deg også muigheten til å automatisere backup rutinene for ditt WordPress nettsted.

Tillegget tar backup av alle kjernetabeller i WordPress, inkl. links, posts, posts meta, options, urers, users meta, terms etc. Du kan lagre backupen på serveren eller laste den ned til din datamaskin. Du kan også sende backupen som en e-post til en bestemt epostadresse. Tillegget inneholder også å sette opp en backuprutine for hvor ofte det skal tas en backup av dine kjernedata.


WP DBManager

best-free-backup-plugins-for-wordpress

WordPress DB Manager er en komplett system for å håndtere dine databaser. Tillegget gir deg muligheten til å optimalisere din database, ta en backup av den eller gjenopprette, reparere eller slette en backup. Tillegget gir deg muligheten til å kjøre database spørringer og sette opp en kalender for hvor ofte backup skal tas. m.m. Tillegget lar deg også velge hvilke tabeller du ønsker å inkludere i din database backup.

BackWPup

best-free-backup-plugins-for-wordpress

BackWPup er et backup tillegg som ikke bare tar en sikkerhetskopi av ditt nettsted, men også optimaliserer, sjekker og reparerer din mySQL database for å forbedre ytelsen. Tillegget leveres også med muligheten til å sette opp en kalender over når backupene skal tas, samt muligheten til å velge om du ønsker å lagre backupen i en egen folder på ditt webområde eller på en tredjeparts område. F.eks. Amazon S3, RackSpaceClouds. Du kan også sende backupen som en epostmelding til en ønsket adresse.

 

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden – innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

– Kunnskapssenteret.com – Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: