De beste gratis menytilleggene for WordPress


Å lage gode navigasjonsmenyer i WordPress har for meg alltid vært en stor utfordring og er det fortsatt. 

Problemet er at navigasjonsmenyen normalt er integrert som en del av WordPress temaet du har valgt, med minimale muligheter til å endre utformingen og oppførselen til navigasjonsmenyen.

Når jeg endelig finner en navigasjonsmeny jeg liker, så holder ikke resten av temaet mål. Når jeg finner gode temaer, så er ankerpunktet alltid navigasjonsmenyen. Sånn er det vist bare, men heldigvis finnes det noen få gode gratis WordPress tillegg som kan hjelpe deg et stykke på vei.

I denne artikkelen vil jeg se litt nærmere på disse tilleggene jeg ofte har valgt å benytte for å omgå begrensningene til de innebygde navigasjonsmenyene som inngår i temaene.

Max Mega Meny

En mega meny er en navigasjonsmeny som åpner seg og dekker hele eller store deler av siden når musa føres over den. Dette gir deg en enorm stor flate til å lage menyen omtrent slik du selv ønsker takke være muligheten til å bruke widgeter områder og shortcodes i menyområdet. Her finnes det dermed omtrent ingen begresninger, så hva er så bakdelen.

Bakdelen er at ikke alle tillegg støtter mega-meny tillegget, så dette er noe du må prøve ut på egenhånd.

I tillegg støtter ikke små-skjermer, dvs. smarttelefoner, mega-menyer. Du må dermed lage ulike versjoner av din navigasjonsmeny, en for fullskjermer og en for småskjermer. Ønsker du å lage en navigasjonsmeny som vises like godt på alle skjermstørrelser bør du dermed styre unna dette tillegget.

Dokumentasjon og demo: http://www.maxmegamenu.com

WR Mega Menu

WR Mega Menu er et kraftig, brukevennlig og responive menytillegg for WordPress, og et godt alternativ til Max Mega Menu. Mega menyen bygges opp gjennom en innebygd menu builder som gir deg god kontroll over utseende og mange konfigurasjonmuligheter.

Se demo: http://demo.woorockets.com/plugins/wr-megamenu

Responsive Menu

Et menyalternativ med 70 ulike funksjoner du kan konfigurere etter eget ønske for å bygge opp navigasjonsmenyen til din mobil og tablett meny akkurat du selv ønsker.

Tillegget lager en tre-linjers mobil meny knapp (eller et bilde du velger) som brukerne kan klikke på. Når de klikker på knappen/bilde åpnes en slide fra venstre, høyre, toppen eller bunnen, med alle menyvalgene de har.

Tillegget gir deg en responsive meny, enten som en mobil-, tablett eller en dedikert meny for hele ditt nettsted. Tillegget krever ingen shortcode, selv om du også kan bruke dette.

Tillegget støtter også WPML, slik at du kan bruke tillegget til å bygge opp et flerspråkelig nettsted.

responsive-menu

WP-dTree

WP-dTree er et menytillegg som setter inn en «look-a-like» Windows-Utforsker meny i en av dine sidebarer. Det vil si en menystruktur bestående av mappenavn.

Ved å klikke på en av mappenavnene vises alle undermapper og filer i mappen. Akkurat du er vant med fra Windows Utforsker sin filbehandling.

Tillegget er ideelt for store nettsteder som har svært mange innlegg og/eller sider de ønsker å organisere og presentere på en strukturert måte. Dette takke være konfigurasjonsmulighetene som føler med widgeteren du setter inn i en av sine sidebarer.

Tillegget er ikke kompatibelt med alle tillegg og kan ikke 100% responsitive, så det er å anbefale at du lager en egen mobil-meny hvis du ønsker å benytte dette tillegget.

Ta en titt på tillegget ved å gå til en av Kunnskapssenteret.com sine sider. Tillegget brukes her på alle underliggende sider.

WP-dTree

Sticky Menu (or Anything!) on Scroll

Sticky Menu (Or Anything!) On Scroll lar deg velge hvilke elementer på siden din du ønsker skal forbli «sticky» i toppen av siden mens du scroller nedover.

Litt grunnleggende kunnskaper om HTML/CSS er påkrevd. Du trenger å vite hvordan du velger korrekt selector for elementet du ønsker skal forbli sticky, og du må sørge for at dette er en unik selector.

Font Awesome 4 Menus

Ett tillegg som gjør det mulig å legge til Font Awesome 4 ikoner til din WordPress meny, sider og poster uten å skrive en eneste linje med koder. Alt gjøres gjennom shortcodes. Med dette tillegget er det bare å legge til fa-(icon name) som en «class/classes» til din meny og tillegget vil vise ikonet før eller etter teksten.

Du kan også sette inn disse shortcodes i hvilken som helst side eller innlegg for å bruke ikonene også der. Tillegget kan brukes i navigasjonsmenyen til de fleste tillegg som støtter egendefinerte classes i naviasjonsmenyen.

Iconic Navigation for WordPress

iconize-menu

Et tillegg som gjør det mulig å laste opp bilde ikoner i valgfri størrelse og bruke dem som ikoner i din navigasjonsmeny. Tillegget inneholder også 1400 font ikoner du kan velge fra når du skal sette opp din navigasjonsmeny. Et meget godt tillegg for dem som ønsker å legge til ikoner i sine navigasjonsmenyer.

Live Demo – Iconic Navs Demo

Organize Series

Dette er ikke et menytillegg, men et tillegg som gjør det mulig for deg å organisere dine innlegg som en artikkelserie, hvor leserne kan bla seg frem og tilbake i artikkelserien ved bruk av «neste» og «forrige» linker under innlegget. Starten på artikkelserien kan du så legge inn i din navigasjonsmeny ved å lage en egendefinert link til startsiden. Seriene får en egen taxonomy kalt «series», slik at det er enkelt å lage linker til seriene.

In Category Order

Et tillegg som lar deg definere rekkefølgen innleggene i en kategori skal presenteres i menyen gjennom et drag-and-drop grensesnitt. Dessverre kan tillegget komme i konflikt med andre tillegg, slik at sorteringen ikke alltid blir korrekt. Test derfor ut dette før du velger å ta tillegget i bruk.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden – innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

– Kunnskapssenteret.com – Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: