Domene strategi en ny tjeneste fra OnNet


domene strategi

OnNet opplyser idag at de lanserer en ny tjeneste kalt: – Domene strategi.

Hvis du lurer på hva en domene strategi er, så er du ikke alene. OnNet er den den første domene registraren i Norge som tilbyr denne tjenesten. Det er derfor ikke så rart at du ikke har hørt om denne tjenesten før. OnNet forklarer sin nye tjeneste slik:

Hva er en domene strategi?

En domene strategi er:

En langsiktig plan som viser hvilke domener en virksomhet trenger for å sikre sine immaterielle rettigheter og lykkes med sin markedsstrategi, og en angivelse av hvordan disse domene skal brukes.

Hvorfor trenger en virksomhet en domene strategi?

Siden domene er virksomhetens identitet på Internett sier det seg selv at det er viktig at enhver virksomhet tenker igjennom hvilken identitet de ønsker seg på Internett, før de starter arbeidet med å sikre seg dette eller disse domenene.

Når vi samtidig vet at Google fortsatt vektlegger domene sterkere enn noen annen enkeltfaktor når søkeresultatene skal settes opp, samtidig som de behandler sub-domener og mapper svært forskjellig i sine algoritmer, gjør at stadig flere virksomheter trenger en gjennomtenkt domene strategi.

Beskytt virksomhetens immaterielle rettigheter

Når domenet eller domene virksomheten trenger for å skape seg en identitet på Internett er sikret er neste oppgave å sørge for at ingen andre kan stjele eller misbruke denne identiteten.

Internett har ingen landegrenser. Det som er ulovlig i Norge kan være lovlig i andre land og omvendt. Samtidig som Norges lover bare gjelder i Norge. Det vil si for nettsteder og servere som fysisk er lokalisert i Norge. Dette gjør det svært vanskelig å forfølge saker hvor andre personer eller selskaper kjøper et det samme domene som du har. Har du f.eks. domene vg.no, kan andre velge å sette opp en konkurrerende nettsted på adressen vg.as, uten at du kan gjøre noe som helst. Ønsker du å gå til sak mot dem som legger ut konkurrerende innhold på domene vg.as må du huske på at det er loven i American Samoa som gjelder for dette topp-domene, og befinner registranten seg i sør-afrika må du reise til sør-afrika for å stevne vedkommende for retten. Noe som koster mye tid og penger, med et svært uvisst utfall.

Siden det koster svært lite å kjøpe et domene i forhold til å søke juridisk hjelp lønner det seg for alle virksomheter å registrere alle topp-domene variantene av sitt hoveddomene som kan være aktuelt for dem i fremtiden. Normalt vil dette si .com, .net, .org og de nasjonale topp-domene som er aktuelle fremtidige markeder.

Sikre optimal rangering i søkemotorene

Google vektlegger fortsatt domene sterkere enn andre enkeltkriterier når SERP skal beregnes, noe som gjør at mange må velge å sette opp et egen nettsted på et domene som er identisk med det de ønsker å bli funnet tå i Google. Ønsker du f.eks. å bli funnet på søkeordet «Snekker» er det ingenting som er bedre enn å eie nettstedet «snekker.no», «snekker.com», «snekker.net» eller «snekker.org», for så å sette opp en førsteside som er søkemotoroptimalisert for søkeordet «snekker». Det gir nesten alltid garantert en førsteside plassering i Google hvis søkemotoroptimaliseringen gjøres riktig.

For virksomheter som ønsker å bli funnet på førstesiden til Google er slike strategier ofte den eneste mulige løsningen, spesielt hvis vi snakker om å bli funnet på et svært populært søkeord.

Google rangerer f.eks. også sub-domener og mapper svært forskjellige. Noe som gjør at du også må tenke grundig igjennom brukes av sub-domener vs. mapper for å angi ulike tjenester eller språkversjoner av nettstedet for å oppnå en topp-rangering i Google.

En rimelig investering

Tjenesten fra OnNet koster kun kr. 498.- og gir deg et forslag til domene strategi for din virksomhet, basert på svarene du gir på et forhåndsdefinert spørreskjema du fyller ut. Her får du ikke bare en profesjonell vurdering av hvilket hoveddomene og topp-domener virksomheten bør velge, men også hvordan virksomheten bør bruke sine domener, sub-domener og filstruktur.

Prisen tilsvarer omtrent 20 minutters arbeid hos en gjennomsnittlig advokat, og ser du på hva du får igjen ved å bestille en domene strategi fra OnNet må dette sies å være små-penger i forhold til hva kostnadene kan bli hvis du må kontakte en advokat fordi noen andre har misbrukt ditt navn eller i forhold til hva du kan miste av trafikk og omsetning til nettstedet ditt ved at du får en lav rangering i søkeresultatene til Google som et resultat av uvettig domene bruk.

Nærmere informasjon om OnNet sin domene strategi finner du her:

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden – innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

– Kunnskapssenteret.com – Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: