Facebook økte omsetningen med 39%, men aksjekursen faller


Ring med Facebook

Facebook la igår frem sitt resultat for andre kvartal 2015. 

Det var forventet at de skulle fremlegge et resultat på 47 cents per aksje av en samlet omsetning på 3,99 milliarder dollar. Resultatet ble 50 cents per aksje av en samlet omsetning på 4,04 milliarder dollar. Facebook slo dermed markedets forventninger, men falt allikevel 3 prosent i ettermarkedet etter resultatfremleggelsen.

Årsaken til at kursen falt skyldes at overskuddet falt med 7 prosent, sammenlignet med samme tid ifjor. Noe som skyldes at kostnadene økte med hele 82 prosent til 2,8 milliarder dollar, eller 69 prosent av Facebook`s omsetning. At kostnadene i Facebook ville øke i år har vært kjent lenge. Allerede i April sa Facebook at kostnadene i år ville øke med inntil 65 prosent som et resultat av et nytt datasenter og nyansettelser. Den sterke dollarkursen er en annen faktor som påvirker omsetningsøkningen. I følge Facebook ville omsetningsøkningen blitt rundt 50% og ikke bare 39% hvis dollarkursen ikke hadde vært så sterk det siste kvartalen.

Antall aktive brukere hver måned økte til 1,5 milliarder mennesker, fem ganger så mange som Twitter har. Av disse er 1,31 milliarder mobile brukere. Noe som sier litt om hvor sterk posisjon mobile enheter har fått for sosiale medier. Antall daglige brukere er 698 millioner brukere.

Facebook brukere

Antall månedlige Facebook brukere

Annonseinntektene som utgjør det meste av Facebook`s inntekter økte med 43% i siste kvartal til 3,8 milliarder dollar. Av disse inntektene kommer 76 prosent fra mobile enheter, mot 62 prosent for ett år siden. Gjennomsnittlig omsetning per bruker i forrige kvartal ble $2.76.

Selv om Facebook sin aksjekurs slet litt den første tiden etter børsintroduksjonen i 2012, har aksjekursen siden børsintroduksjonen i 2012 økt med fantastiske 150% – ingen dårlig avkastning for dem som var tidlig ute med å kjøpe seg en Facebook aksje.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden – innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

– Kunnskapssenteret.com – Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: