Kina opphever forbudet mot spillkonsoller


spillkonsoll

Det forventes at Nintendo, Sony og Microsoft vil oppleve en ny vår med en kraftig vekst i salget av sine spillkonsoller etter at Kina nå opphever forbudet fra 2000 mot omsetning av spillkonsoller i Kina.

Myndighetene innførte forbundet i 2000 fordi de var redd for at elektroniske spill hadde en dårlig innflytelse på den kinesiske ungdommen. Selv om det har vært et forbud mot spillkonsoller i Kina de siste 15 årene, er Kina allerede en stormakt innen spillindustrien i Asia. Noe som har sammenheng med at forbundet ikke har omfattet PC og mobil spill – kun spillkonsoller.

VentureBeat skrev i april at Kina står for cirka 38 prosent av det totale digitale spillmarkedet i Asia, bare slått av Japan, som står for hele 45 prosent av det digitale spillmarkedet. Frem til idag har salg av spillkonsoller kun vært tillatt i Shanghai, hvor det er blitt etablert en særegen frihandelssone.

Nå forventes det en eksplosjon spillkonsollmarkedet etter at det kinesiske kulturdepartementet kunngjorde opphevelsen av forbudet i en offisiell uttalelse nylig. De nye reglene vil gjøre det mulig for både nasjonale og utenlandske aktører å produsere og selge spillkonsoller hvor som helst i Kina.

Det er gode nyheter for Nintendo, Sony og Microsoft som nå har et nytt stort potensielt marked bestående av 1,2 milliarder Kinesere å bevege seg inn i. Dette kommer til å gjøre seg synlig i de neste kvartalsvise salgstallene deres. Spesielt for aksjonærene til Nintendo er dette gode nyheter, ettersom deres kjerneprodukt kun er deres spillkonsoll.

Både Sony og Microsoft har en svært differensiert produktportefølje, hvor spillkonsollene kun utgjør en liten del av deres totale omsetning. Det forventes derfor ikke at det nye kinesiske spillkonsollmarkedet vil påvirke kursen til Sony og Microsoft i større grad, men for Nintendo kan dette nye markedet gjøre at aksjekursen deres får et kjempe byks de neste kvartalene hvis de klarer å befeste seg som i dette markedet.

Kilde: The Verge

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden – innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

– Kunnskapssenteret.com – Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: